IKEA змогла скоротити кількість харчових відходів у ресторанах мережі на 54%

Керівництво компанії IKEA повідомило, що мережа досягла скорочення кількості харчових відходів у магазинах на 54%, пише TradeMaster.UA з посиланням на ChargedRetail. Це означає, що мережі вдалося уникнути близько 36 тисяч тонн викидів СО2.
Скоротити втрати у сфері продуктів харчування IKEA спромоглася за допомогою партнера — компанії Winnow, яка розвиває рішення, пов'язані зі штучним інтелектом.
Минулого року 200 тисяч працівників громадського харчування в IKEA пройшли навчання по роботі з технологіями штучного інтелекту, які дозволяють їм вчасно відстежувати стан продуктів і готових страв, а також вести облік харчовими відходами в ресторанах мережі.
«Я щиро вірю, що їжа надто цінна, щоб витрачати її марно, і що кожен має зіграти свою роль у запобіганні та скороченні харчових відходів, чи то вдома на нашій кухні, чи то в нашому бізнесі, — сказала директорка зі сталого розвитку Ingka Group Карен Пфлуг. — Ми знаємо, що багато людей у всьому світі страждають від голоду, у той час як третина всіх продуктів харчування, зібраних і вироблених, витрачається даремно».
Відомо, що за рік Ingka Group готує на 560 мільйонів людей.
Читайте також: Росіяни назвали вихід IKEA і Samsung найбільшою втратою
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Теги: новости ритейла, икеа, ритейл в украине, что нового в ритейле
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар