30 листопада 2022

Грінпіс виявив небезпечні речовини у виробах Shein

Грінпіс виявив небезпечні речовини у виробах Shein
1398

Згідно з опублікованим на цьому тижні звітом екологічної організації Грінпіс, лабораторні тести виявили у 15% продукції бренду Shein наявність небезпечних хімічних речовин, концентрації яких перевищують нормативні значення для ЄС, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Business of Fashion.

Висновки були зроблені на основі аналізу складу 47 виробів, у тому числі взуття та предметів одягу для дорослих і дітей, придбаних на веб-сайтах Shein у різних країнах Європи та у попап-магазині в Мюнхені. Дослідження проводила незалежна лабораторія Бременського інституту довкілля.

Тести зафіксували у 7 виробах вміст таких небезпечних хімічних речовин, як фталати та формальдегід, причому їхня концентрація перевищувала діючі європейські норми. Ще у 15 товарах було встановлено присутність цих шкідливих компонентів у обсязі, який має викликати занепокоєння. Також як мінімум одну небезпечну хімічну речовину виявили у всіх вивчених зразках, крім двох, хоча й у нижчих концентраціях.

Перевищення в продукції встановлених допустимих рівнів небезпечних хімічних речовин, як зазначають у звіті, потенційно впливає не лише на кінцевих споживачів, а й на працівників ланцюжка постачання Shein. Компанія, у свою чергу, заявила, що взаємодіє з питань експертизи зі сторонніми агентствами, які відповідають за перевірку її постачальників на відповідність продукції, що поставляється європейським і американським стандартам безпеки. Shein планує провести власне розслідування інциденту та вже вилучила з продажу продукти, згадані у розслідуванні Грінпіс.

Читайте також: Shein відкриє перший фізичний магазин у Токіо

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також