09 грудня 2022

Міжнародні партнери виділили €1 млрд для розвитку коридорів солідарності

Міжнародні партнери виділили €1 млрд для розвитку коридорів солідарності
1341

Європейська комісія, Світовий банк та Європейський банк реконструкції та розвитку вирішили виділити €1 млрд для розвитку «коридорів солідарності», якими Україна під час війни активно експортує свої товари до інших країн, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal,

Про це заявила єврокомісарка з питань транспорту Адіна Валеан.

«Ми зробили все, що могли (для розвитку українського експорту. — Ред.) з використанням наявних ресурсів. Для того, щоб рухатися далі, а ми маємо рухатися далі, нам потрібно більше інвестицій: у залізничні шляхи, у сканери та обладнання для перевалки, а також для оновлення інфраструктури», — зазначила Адіна Валеан.

Зокрема, у межах проєкту планують закупити обладнання для нічного судноплавства на Дунаї, а також розвинути переходи між Польщею, Румунією, Молдовою й Україною.

За її словами, за 7 місяців своєї роботи «коридори солідарності» допомогли перевезти понад 17 млн т зерна, а також багато інших товарів.

Посадовиця також розповіла, що Україна та Молдова 8 грудня отримали доступ до Фонду взаємопоєднання Європи (CEF). Цей фонд є фінансовим інструментом транс'європейської транспортної мережі TEN-T і може надавати ресурси для розвитку транскордонних коридорів.

Читайте також: #AdvantageUkraine: за три місяці Україна отримала понад 500 інвестиційних запитів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також