26 квітня 2021

Відкриття інноваційного заводу MOVA brewing co. – новий етап розвитку культури крафтового пива в Україні

Відкриття інноваційного заводу MOVA brewing co. – новий етап розвитку культури крафтового пива в Україні

6441

Частка крафтового пива на ринку України дуже мізерна й на сьогодні не перевищує 3%, так як культура споживання крафту в нашій країні почала розвиватися не так давно. Але з кожним роком кількість шанувальників пива, звареного за авторськими рецептами, зростає. Змінюється і сама культура споживання хмільного напою – стає більше дегустацій, beer-фестивалів, з'являються нові формати барів, пабів і ресторанів, а також нові проєкти, націлені на розвиток цієї сфери в Україні. Одним із таких проєктів, який активно розвиває культуру споживання пива і творить історію українського крафту, є пивоварня MOVA brewing сo., створена Борисом Гільдіним і Богданом Точкою. І з січня 2021 року почався її новий етап розвитку з відкриттям власного інноваційного заводу.

 Проєкт MOVA – це не просто пивоварня, а команда однодумців, закоханих у свою справу, яка розвивається в багатьох напрямах і прагне популяризувати крафтове пиво в Україні та за її межами.

Основний напрям проекту MOVA – власна крафтова пивоварня MOVA brewing co.

Інформаційно-розважальний напрям – фестиваль CraftКультура (м. Дніпро). Місце зустрічі пивоварень України та Європи, дистриб'юторів, пивних дегустаторів, сомельє і гостей фестивалю. Великий інтерактивний лекторій на 600 чоловік, фудпейрінг, лекції і дегустації – це абсолютно новий вид комунікації, знайомство з історією, традиціями пивоваріння, розвиток культури споживання і способу напою в цілому. Усе це дає можливість зануритися в світ пива й дізнатись дуже багато цікавого.

Ще один крок для розвитку крафт-культури від команди MOVA – проект «Розмови з MOVA». Максимально затишний формат, під час якого бажаючі мають можливість у закладах-партнерах послухати розповіді засновників пивоварні, дізнатися багато цікавого про пиво та його виробництво, а також вдосталь насолодяться різними його сортами в поєднанні з відповідними закусками (дізнаватись про місця і час зустрічей, а також стежити за новинами MOVA brewing co. можна на сторінках у соціальних мережах Instagram і Facebook).

Броварня була заснована у 2018 році з об’ємом контрактного виробництва у 5-6 тон пива в місяць. Пиво варили у двох пивоварнях Києва, в одній Харкова та одній Запоріжжя, іноді – у Львові. Але в цьому році почав функціонувати завод MOVA brewing co. – інноваційний проєкт для пивної індустрії України, на якому уже в січні відбулися перші варіння пива і активізувались лінії розливу в пляшки й кеги. Зараз завод виробляє – 50 тонн пива за місяць, але найближчим часом планується розширення парку ЦКТ (ємності для бродіння – ред.) і завод збільшить виробництво до 300 тонн, а також з’явиться лінія розливу в банки.

Устаткування обиралося досить довго за допомогою відвідування основної виставки індустрії напоїв BrauBeviale, знайомством із різними виробниками і проведенням тендера. Для виробництва обрали найтехнологічніше обладнання світових брендів, що вперше представлене у країні. Скомпоновано обладнання таким чином, щоб без обробки (пастеризації та фільтрації) домогтися максимальної чистоти і стійкості продукту.

Творцями виробничого світу MOVA виступили Архітектурне бюро АрхОбраз, PACOVSKÉ STROJÍRNY, a.s., PALI s.r.o., Alfa Laval Group.

Доступ до локації буде відкритий усім гостям, щоб кожен бажаючий міг побачити масштабне виробництво, продегустувати різноманіття сортів та зібратись із друзями за келихом прохолодного пива. У приміщенні передбачено дегустаційний зал, «Музей пива» і сувенірна крамниця. Завдяки власному виробництву команда буде не просто розповідати про процес виробництва пива, а й показувати його. «Це буде пивний міні-всесвіт під склом», – відмічає Наталія Маслюк, менеджер з розвитку та міжнародних комунікацій. На прилеглій до комплексу території розмістять дитячий майданчик, щоб тут могли весело проводити час сім’ї, і облаштують місце для проведення фестивалів.

Основні принципи і цінності, яких дотримується MOVA brewing co.:

– використовують лише натуральні інгредієнти;

– варять лише свої оригінальні рецепти пива;

– піклуються про репутацію компанії, її імідж та естетику.

За час свого існування команда створила лінійку постійних сортів, таких як Stout, Porter, Pale Ale, India Pale Ale, Lager, Witbier, і дивувала експериментальними сортами: Double IPA, Herbal Beer, Berliner Weisse, Gose.

Пиво MOVA – традиційні, міжнародні сорти побачені через призму українського сприйняття і високо оцінені споживачами, що підтверджують авторитетні відзнаки: HopCup Ukraine Open Beer Awards 2019, де Stout І отримало золото, а Porter – срібло, на East European Beer Award 2020 та Barcelona Beer Challenge 2020 Stout V завоював бронзу.

«Наша місія, – зазначає Борис Гільдін, співзасновник проєкту, – підвищувати повагу і репутацію цього напою, допомагати кожному знаходити свій смак, прищеплювати культуру споживання пива».

Команда постійно працює над розширенням знань споживачів про пиво. Адже дуже важливо знати історію виникнення певних сортів, знати про правильність і послідовність споживання різного пива. Усі члени команди постійно покращують свої знання, проходять профільні курси та тренінги, виїжджають у різні міста та країни для обміну досвідом, беруть участь у фестивалях в Україні та за кордоном.

 Перше варіння пива усім колективом на власному обладнанні

 Особливе крафтове пиво пивоварні MOVA можна спробувати в багатьох закладах Дніпра, Києва, Львова та Харкова. Їх перелік з адресами можна подивитися на сайті.

Сьогодні MOVA brewing co. відкрита для співпраці з новими партнерами і планує найближчим часом разом із роздрібними мережами та дистриб’юторами познайомити ще більше споживачів з культурою крафтового пива і зробити якісний напій більш доступним для кожного.

За словами співзасновника проєкту, пивовара Богдана Точки, мета команди – представляти Україну на європейському ринку. «Хочемо, щоб про MOVA brewing co. дізналися якомога більше людей. Хочемо бути флагманами серед українських виробників на міжнародній арені,» – зазначив він.

Серед планів компанії – вихід на міжнародний ринок як зі спільним варінням, так і зі своїм продуктом. На сьогодні уже MOVA brewing co. має досвід роботи з національними пивоварнями, зокрема це колаборації з броварнями Києва, Львова, Харкова та Дніпра, а також перший крок на шляху до виходу на міжнародний рівень – це колабораційне варіння із відомою пивоварнею з Польщі.

 

Для співпраці звертайтесь за телефоном +380 67 011 03 33.

Email: info@mova.beer

Сайт компанії:https://mova.beer/

 

Читайте також: Швидка комплектація на складі. Нові комплектувальники замовлень Linde 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*