17 червня 2021

Вірменські виробники відмовляться від слова «коньяк» з 2043 року

Вірменські виробники відмовляться від слова «коньяк» з 2043 року
1217

Вірменські виробники в рамках угоди з Євросоюзом (ЄС) відмовляться від використання слова «коньяк»,  повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на в.о. віце-прем'єра республіки Мгера Григоряна.

В ЄС термін є захищеним географічним найменуванням і може використовуватися тільки для продукції, виробленої у французькому департаменті Шарант, де знаходиться місто Коньяк. За угодою, яку сторони підписали в 2017 році, Вірменія повинна відмовитися від слова «коньяк» при експорті продукції з 2043 року. ЄС виділить на це фінансову допомогу в розмірі € 3 млн.

«До 2043 року вірменські виробники будуть проводити відповідну маркетингову стратегію, а уряд їм буде в цьому допомагати і сприяти», - розповів Григорян. Він зазначає, що збитки виробників залежить від якості маркетингової стратегії, і не виключає, що «при грамотній стратегії цей захід може принести додаткову вигоду».

За словами Григоряна, з 2032 року назва «коньяк» буде заборонено і на внутрішньому ринку Вірменії. Він вважає, що уряд зможе контролювати виконання цієї вимоги, але при цьому побоюється, що недобросовісні продавці будуть використовувати бренд в країнах «з менш розвиненими ринками».

Деталі нової назви Григорян не розкрив. «Повного консенсусу в основних гравців ринку поки немає. Концепції є, програма інформаційного супроводу розробляється, але обговорення і дебати з цих питань поки тривають », - зазначив він. Також, за його словами, «за останні три календарні роки обсяг експорту вірменського коньяку склав близько $ 0,5 млрд.

У 2010 році уряд Вірменії збиравя ввести для місцевого коньяку нову назву «арбун», похідне від вірменського дієслова «харбел» - «сп'яніти». Також серед варіантів були «аркон», «баркон», «арменак», «гінайр», «арбен», «арбені» та «гінеак».

Читайте також: Уряд схвалив проєкт Закону про захист географічних зазначень для сільгосппродукції та харчових продуктів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також