24 червня 2021

Економічна активність в єврозоні злетіла до 15-річного максимуму

Економічна активність в єврозоні злетіла до 15-річного максимуму
1168

На тлі пом'якшення коронавірусних обмежень активність в приватному секторі єврозони зростає найшвидшими за 15 років темпами, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Через відновлення роботи барів, ресторанів та інших підприємств сфери послуг бізнесу в червні ледве вдається наздогнати попитом, показали опитування менеджерів по закупівлях, проведені IHS Markit. Впевненість в економічних перспективах зросла до максимального рівня з початку вимірів в 2012 році - композитний індекс ділової активності (PMI) виріс до 59,2.

Зростання активності у сфері послуг особливо виражене в найбільшій економіці єврозони, Німеччині. Німецькі виробники бачать ознаки того, що подолано, і спад пропозиції: повідомлень про більш тривалих термінах виконання замовлень і підвищуються ціни на матеріали стало менше.

Але є в економіці єврозони й тривожні сигнали, зазначає Bloomberg. Середні ціни на товари і послуги зростають найшвидшими темпами з 2002 року, склади продовжують порожніти, а кадрове навантаження залишається високою, що, швидше за все, буде тиснути на інфляцію найближчими місяцями.

Європейські індекси PMI контрастують з японськими, де дослідження IHS Markit показало скорочення активності в приватному секторі та переважно у сфері послуг. Деякі обмеження в Японії залишаються в силі на тлі підготовки до літніх Олімпійських ігор у Токіо в липні.

Читайте також: ВВП України зросте на 4,1 % за підсумками року

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також