21 липня 2021

Єврокомісія запропонувала встановити ліміт на платежі готівкою

Єврокомісія запропонувала встановити ліміт на платежі готівкою
1182

Єврокомісія запропонувала заборонити анонімні транзакції з криптовалюти й обмежити платежі готівкою на території Євросоюзу 10 тисячами євро. Ці заходи є частиною плану з боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

У пропозиціях Єврокомісії йдеться, що всі перекази криптоактивів, включаючи біткоіни, повинні бути повністю відстежуваними - це дозволить виявляти і запобігати їхнє можливе використання для відмивання грошей. Анонімні гаманці криптоактивів повинні бути повністю заборонені. Європейська комісія заявила, що транзакції криптовалюти повинні регулюватися тими ж правилами, що і звичайні банківські перекази. «У нас не повинно бути різних правил для фінансової системи. Вже існуючі правила також повинні застосовуватися до цифрових валют», - наголосив комісар ЄС з фінансового блоку Мейрід Макгіннесс.

Крім цього, Єврокомісія відзначає, що найпростіший спосіб для злочинців відмити гроші - це зробити ними великі платежі готівкою. Саме тому Єврокомісія пропонує встановити ліміт на великі виплати готівкою в розмірі 10 000 євро в масштабах усього Євросоюзу. Разом із забороною на анонімні криптогаманці це дозволить зробити фінансовий сектор максимально прозорим, оскільки анонімні банківські рахунки вже заборонені законами Євросоюзу.

Запропонований пакет заходів має бути схвалений Європейським парламентом і Радою Європи, що може виявитися тривалим процесом. Зараз Єврокомісія заявляє, що її мета - запустити нові правила боротьби з відмиванням грошей не пізніше 2024 року.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також