22 липня 2021

Нова хвиля пандемії ставить рітейл у скруту через брак персоналу

Нова хвиля пандемії ставить рітейл у скруту через брак персоналу
1628

Через швидке збільшення кількості заражень дельта-варіантом коронавірусу багатьом роздрібним торговцям доводиться переходити на карантин. Особливо у Великобританії, а також у Нідерландах це призводить до порожніх полиць і навіть до закриття магазинів, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

У Великобританії вже існує конкретний термін для цього: "пінгдемія", посилаючись на повідомлення, яке люди отримують ("пінг") на свій смартфон через додаток британської служби охорони здоров'я після контакту з кимось, хто має позитивний тест на коронавірус. Багато водіїв, робітників і продавців магазину змушені залишатися вдома протягом десяти днів як запобіжний захід після такого контакту, що спричиняє проблеми в ланцюзі поставок.

Marks & Spencer, Coop та Tesco, серед інших, вже оголосили, що вимушені карантини можуть призвести до порожніх полиць та закриття магазинів. Мережа заморожених продуктів харчування Iceland стала першим британським рітейлером, який фактично закрив магазини. З 30 000 співробітників роздрібної торгівлі близько 1000 змушені залишатися вдома на самоізоляції, і їхня кількість зростає. На заклик роботодавців британський уряд зараз розглядає, чи можна послабити правила для певних ключових галузей.

Проблема існує не лише у Великобританії. У Нідерландах кількість заражень дельта-варіантом помітно зростає. Багато торгових мереж мають боротися зі структурною нестачею людей. На початку цього тижня в інтернет-супермаркеті Picnic дев'яносто співробітників перебували в карантині.

Оскільки Азія також стикається з новою хвилею заражень, існує також загроза проблем із поставками для виробників. Компанія Nike вже оголосила, що два її основні в'єтнамські постачальники закрили свої заводи через пік коронавірусних інфекцій. Можливо, незабаром у бренду закінчиться взуття.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також