27 липня 2021

Легендарну мережу універмагів Selfridges продадуть на аукціоні - стартова ціна £ 4 млрд

Легендарну мережу універмагів Selfridges продадуть на аукціоні - стартова ціна £ 4 млрд
1303

Мережа універмагів компанії Selfridges, історія якої налічує 113 років, змінить власника. Родина Вестон виставить мережу на аукціон із початковою вартістю 4 млрд фунтів стерлінгів. Консультантом угоди призначений банк Credit Suisse - фінансова організація розішле пропозиції кільком елітним клієнтам із числа потенційних покупців, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Відомо, що в лот увійдуть діючі універмаги Selfridges у Великобританії - у Лондоні, Манчестері та Бірмінгемі, а також Brown Thomas і Arnotts в Ірландії і De Bijenkorf у Нідерландах.

Перший універмаг Selfridges був відкритий у далекому 1909 році американським підприємцем Гаррі Гордоном Селфрідж. У період розквіту імперії у флагманському універмазі Оксфорд-стріт налічувалося понад 100 відділів, включно з тиром і бібліотекою.

До початку 90-х років минулого століття легендарний магазин був визнаний застарілим, і проект з його реконструкції та модернізації було проведено під керівництвом італійського експерта Вітторіо Радича. Оновлений Selfridges привернув модні бренди і ще більшу кількість покупців, після чого почалося розширення за межі Лондона.

Після відходу Радича в Marks & Spencer, контроль над Selfridges перешив до родини Вестон, яка інвестувала мільйони в підтримку бізнесу. Для залучення покупців влаштовувалися великі масові заходи, відкривалися висококласні ресторани та інші об'єкти. У 2019 продажі компанії виросли на 7%, до майже 2 млрд фунтів стерлінгів при зниженні чистого прибутку на 10%, до 88 млн.

Експерти відзначають, що Selfridges залишається одним із найбільш конкурентоспроможних активів у фізичному ритейлі, який успішно підтримує клієнтську базу, незважаючи на відтік покупців в онлайн. Разом з тим, учасники ринку висловлюють здивування прагненням акціонерів продати актив у розпал пандемії, коли продажі і прибуток знаходяться під тиском через зниження чисельності клієнтів і купівельної активності.

Імена можливих покупців універмагів поки не розкриваються. За даними джерел на ринку серед них може бути таїландська група Central Retail, що володіє універмагами La Rinascente в Італії, Illum в Данії і KaDeWe в Берліні. Крім того, на актив можуть претендувати група HBC (власник Saks Fifth Avenue) і гонконгська The Lane Crawford Joyce Group, а також низка інвестиційних фондів Китаю та Близького Сходу. Передбачається, що угода може бути завершена до кінця 2021 року, хоча не виключається і сценарій, при якому актив буде збережений за родиною Вестон.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також