04 серпня 2021

«Чорна п'ятниця» опинилася під загрозою через повені в Європі і Китаї

«Чорна п
1383

«Чорна п'ятниця» і сезон святкових розпродажів може опинитися під загрозою зриву через проблеми з поставками товарів на тлі руйнівних повеней, які спіткали країни Західної Європи, а потім і китайську провінцію Хенань. Експерти очікують збільшення проблем з поставками на тлі лих на ключовому транспортному вузлі Піднебесної, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на CNBC.

Потоки води обрушилися на промислові райони провінції, пошкодивши не тільки залізничні вузли, які використовуються для поставок товарів, а й завдавши шкоди самим фабрикам і складським площами, які використовуються у сфері міжнародних поставок.

Учасники ринку вже зараз висловлюють стурбованість ситуацією, відзначаючи, що криза в регіоні може привести до негативного ефекту в поставках товарів на західні ринки до головного сезону розпродажів. Відзначається, що рітейлери можуть зіткнутися із серйозним дефіцитом побутової електроніки, меблів, одягу та інших ключових товарів.

Очікується, що затримки з глобальними поставками, викликані повенями в Європі та Китаї, можуть досягати тижнів і місяців. Раніше учасники ринку вже відзначали складнощі в логістиці, викликані дефіцитом морських контейнерів для перевезення після блокування Суецького каналу, а також на тлі пандемії.

Відзначається, що кількість угод напередодні «Чорної п'ятниці» суттєво скоротиться, що призведе до зменшення величини знижок для покупців, а також до зростання ціни на окремі групи товарів, зокрема електроніку й одяг. Додатковим негативним фактором є постійне подорожчання логістичних послуг.

Читайте також: Виручка торгових центрів і аутлетів вперше досягла докризового рівня

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також