20 вересня 2021

JPMorgan запустить у Великобританії цифровий банк

JPMorgan запустить у Великобританії цифровий банк
1154

JPMorgan цього тижня відкриє у Великобританії свій перший закордонний цифровий банк, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Financial Times.

Глава відділу з роботи з міжнародними споживачами Санок Вішванатан заявив виданню, що компанія вкладе значні кошти, щоб перетворити банк на серйозного фінансового гравця у Великобританії. У подальших планах - розширення діяльності в інших країнах Європи і Латинської Америки.

«Це дуже велике стратегічне зобов'язання з точки зору компанії, - сказав він. - Ми витратимо сотні мільйонів, перш ніж вийдемо на беззбитковість і досягнемо статусу стійкого бізнесу, і ми не поспішаємо».

Спочатку банк обслуговуватиме тільки поточні рахунки, проте незабаром він має намір також видавати споживчі кредити, пропонувати інвестиційні послуги і навіть іпотеку.

Банк уже отримав назву Project Dynamo («Проєкт Динамо»). Робота над ним велася протягом більш ніж двох років в умовах секретності.

Як зазначає FT, цифровий банк запускатиметься в умовах високої конкуренції на ринку Великобританії. У першу чергу, йому не уникнути порівняння з Marcus - цифровим банком Goldman Sachs, який, однак, фінансує інвестиційно-банківські операції, не намагаючись розширити набір продуктів.

JPMorgan ж прагне протягом декількох років забезпечити клієнтів всіма банківськими операціями, заявив Вішванатан. При цьому компанія не ставить конкретної мети за кількістю клієнтів і досягнення прибутку до певного терміну.

Крім цього, у Великобританії вже запущені кілька Фінтех-стартапів, таких як Monzo, Starling і Revolut.

В останні роки такі компанії переманили мільйони клієнтів у традиційних банків. У липні Revolut залучив $ 800 млн в ході чергового раунду інвестицій. З оцінкою в $ 33 млрд компанія стала найдорожчим Фінтех-стартапом Великобританії.

Однак цифрові банки повільніше розвивали кредитування і далеко не завжди встигали за зростанням вимог контролюючих органів, пише FT.

JPMorgan розраховує, що його досвід в області регулювання стане перевагою перед Фінтех-стартапами.

Разом з тим, як зазначає FT, великі банки мають неоднозначну репутацію в запуску нових цифрових продуктів. З негативним досвідом, зокрема, зіткнувся і JPMorgan, коли запускав необанк Finn, який так і не зміг залучити клієнтів.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також