23 жовтня 2021

Шахраї, що видають себе за Amazon, вкрали в американців 27 млн доларів

Шахраї, що видають себе за Amazon, вкрали в американців 27 млн доларів
1824

Шахраї, які видавали себе за співробітників Amazon, з липня 2020 року по червень 2021 року вкрали у американських споживачів 27 мільйонів доларів, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на NewRetail.

Федеральна торгова комісія (FTC) повідомила про п'ятикратне збільшення числа шахраїв, що видають себе за Amazon, за останні 12 місяців.

Близько 96 000 чоловік повідомили, що за цей період стали жертвами шахраїв, пов'язаних з Amazon, що склало 35% від усіх скарг споживачів на бізнес-шахраїв.

Агентство стверджує, що видавати себе за Amazon - «улюблений виверт» шахраїв, у той час як на технологічний гігант Apple припадає 6% (16 000) скарг.

Близько 6000 жертв шахрайства Amazon заявили, що втратили гроші, як правило, близько 1000 доларів США.

У багатьох випадках фальшиві представники Amazon телефонують з приводу підозрілої активності на рахунку користувача, потім запитують доступ до його рахунку, щоб «виправити» проблему і забезпечити повернення грошей, після чого самозванець виплачує «занадто велику суму», а потім просить клієнта повернути різницю.

Інші афери пов'язані з використанням подарункових карт Amazon, коли шахраї пропонують споживачам придбати подарункові карти та відправити фотографії номерів на зворотному боці.

Ще одна поширена афера - відправка споживачеві текстового повідомлення про те, що він виграв у лотереї безкоштовний товар Amazon, проте при цьому у нього просять інформацію про кредитну картку, щоб оплатити вартість доставки.

Дорослі у віці 60 років і старше піддаються більшому ризику: за даними FTC, вони в чотири рази частіше повідомляють про те, що втратили гроші через шахраїв, що видають себе за Amazon, ніж більш молоді споживачі.

Літні жертви зазвичай втрачають майже вдвічі більше, ніж молоді, віддаючи шахраям в середньому 1500 доларів США.

Читайте також: Amazon звинуватили у використанні даних для просування власних товарів за рахунок інших продавців

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також