05 листопада 2021

Світові викиди повернуться до допандемічного рівня вже 2021 року

Світові викиди повернуться до допандемічного рівня вже 2021 року
1424

Світові викиди вуглекислого газу 2021 року повернуться на рівень 2019 року, йдеться в оцінці експертної групи Global Carbon Project, підготовленої до екологічного саміту COP26 у Глазго. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Викиди від спалювання копалин енергоресурсів у 2021 році зростуть на 4,9% порівняно з коронавірусним 2020 роком до 36,4 млрд т CO2. Минулого року вони впали на 5,4%.

У тому числі викиди від спалювання вугілля зростуть на 5,7%, після того, як споживання цього палива в Індії зросло на 15%, а в Китаї на 2,5%. "Якщо не буде зниження споживання вугілля, ми побачимо зростання викидів у 2022 та 2023 роках", - цитує Financial Times одного з авторів дослідження.

Сьогодні в Глазго укладено угоду більш ніж 40 країн про припинення використання вугілля як за їх межами, так і всередині країн та інвестицій у $20 млрд на ці цілі. Серед його учасників Польща, що історично залежала від вугілля, а також В'єтнам і Чилі, але немає основних країн вугільної енергетики - Індії та Китаю. Китай раніше заявив, що припиняє фінансування вугільних проектів за кордоном, але не всередині країни.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також