05 листопада 2021

Експерти попереджають про нову загрозу глобальним ланцюгам постачання

Експерти попереджають про нову загрозу глобальним ланцюгам постачання
1566

Відімкнення китайських заводів від постачання електроенергією може зачепити багато світових галузей: постраждають як виробники алюмінію, так і автозаводи, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Зокрема, прогнозують появу гострого дефіциту магнію, через що неодмінно скоротиться виробництво алюмінієвих сплавів, які використовуються майже всюди, від автомобільної промисловості до виробництва упаковки для харчових продуктів.

Оскільки на території Китаю зосереджено 80% світових запасів магнію, банальна нестача електроенергії може суттєво вплинути на логістику постачання у багатьох галузях сучасної індустрії. Найдивніше те, що китайська влада пояснює жорсткі обмеження у постачання електроенергії своїм промисловим підприємствам потребою скорочувати викиди парникових газів. Нові стандарти запроваджені саме тоді, коли попит на електроенергію почав стрімко зростати під час відновлення економіки КНР після коронавірусної кризи.

За даними CME Group, приблизно 75% алюмінію, що виробляється у світі, неможливо використовувати для виготовлення кінцевої продукції без додавання у сплав магнію. Жодного замінника не існує, відзначають фахівці. Китай завдяки низьким цінам зумів захопити левову частку світового ринку магнію. Через це з початку 2000-х років зачинили навіть північноамериканські заводи.

За даними Міжнародної магнієвої асоціації, у китайській провінції Шеньсі, на яку припадає 60% виробництва магнію в КНР, у середині вересня плавильні підприємства отримали наказ скоротити виробництво вдвічі. Щонайменше 15 заводів повинні були повністю припинити виробництво, що є частиною плану Китаю щодо «скорочення споживання енергії та викидів вуглецю».

«Ці скорочення є одними із найбільших, які коли-небудь відчувала алюмінієва промисловість, особливо зважаючи на те, що вони відбуваються протягом року, коли ми спостерігали сильне зростання попиту», – сказав генеральний директор компанії Alcoa Рой Харві.

Також Supplychaindive.com нагадує, що минулого місяця автомобільні та інші промислові групи попереджали про закінчення запасів магнію вже у листопаді, якщо Китай не збільшить виробництво. Європа залежить від постачання магнію з Китаю на 95%. Їх припинення загрожує тисячам заводів та ланцюгам постачання, що їх пов’язують.

Дещо легша ситуація у США, які також отримують магній з Мексики, Ізраїлю та Канади. Але Китай і тут відіграє значну роль.

Читайте також: Найбільший у світі оператор контейнеровозів Maersk зафіксував рекордний дохід

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також