17 травня 2022

Zara вводить платне повернення онлайн-замовлень

Zara вводить платне повернення онлайн-замовлень
1087

Іспанський ритейлер Zara, що належить групі Inditex, із травня почав стягувати плату з британських онлайн-покупців, які повертають свої покупки, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Independent.

Аналогічне правило також діє в Бельгії, Ірландії та Нідерландах. Повернення речей, що не підійшли, обійдеться в 1,95 фунтів стерлінгів, вони будуть вираховані із загальної суми відшкодування за замовленнями, відправленими назад через ПВЗ. За товари, повернені через магазини мережі, не доведеться платити.

Уточнюється, що покупці мають 30 днів на повернення товару, при цьому не можна відправляти різні замовлення в одній коробці.

Дії Zara перегукуються з політикою, яка вже діє в таких роздрібних мережах, як Uniqlo, Sports Direct та Next, зазначає видання.

Цей крок може спонукати інші модні бренди також розглянути можливість стягнення з клієнтів плати за онлайн-повернення, щоб запобігти зниженню продажів.

Нове правило викликало суперечки в соціальних мережах. Деякі споживачі вважають, що ритейлеру слід оголосити про нього офіційно. Крім того, воно створює труднощі для людей з обмеженими можливостями, які не можуть повернути покупки через магазин і будуть змушені платити за послугу.

Однією з причин частих повернень ряд користувачів називають невідповідність розмірів Zara, через що покупцям доводиться замовляти кілька речей для примірки. Інші споживачі вважають рішення ритейлера правильним і спрямованим на боротьбу із ситуацією, коли товари замовляються на один раз, із явним наміром повернути їх назад. Така практика популярна, наприклад, у блогерів, які знімаються в новому одязі для контенту в соцмережах, а потім здають речі назад.

Також скорочення кількості повернень знизить негативний вплив на довкілля.

Читайте також: Zara випустила першу колекцію спортивного одягу

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також