02 грудня 2022

PepsiCo першою отримала електровантажівки Tesla Semi

PepsiCo першою отримала електровантажівки Tesla Semi
1759

Американська Tesla почала постачати перші електровантажівки Semi Truck через п'ять років після того, як вони були представлені вперше. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на The Verge.

Засновник і голова компанії Ілон Маск особисто дав старт постачанням електрофур. На заводі Tesla Gigafactory у Спарксі, де відбулася презентація з цієї нагоди, бізнесмен назвав Semi «майбутнім вантажоперевезенням».

Першу партію у 100 машин отримає виробник безалкогольних напоїв PepsiCo. Компанія зробила замовлення ще у 2017 році, коли Tesla лише анонсувала випуск електрофур. На презентації було помічено Semi саме з логотипами Pepsi.

Концепт нового покоління електротягачів було представлено у 2017 році. У тому ж році Маск заявляв, що виробництво машин запустять до 2019 року. Проте компанія кілька разів переносила терміни через брак деталей та пандемію COVID-19.

На презентації Semi у 2017 році Маск заявляв, що доставка вантажів на Tesla коштуватиме $0,85 на милю (1,609 км), тоді як послуги дизельних вантажівок коштують приблизно $1,51. Наголошувалося, що Semi зможе проїжджати 500 миль (804,7 км) на одній зарядці.

Пізніше бізнесмен підтвердив цю інформацію, наголосивши, що ціна вантажівки починається від $180 тис.

Читайте також: Carrefour Polska та PepsiCo випробовують промо-роботів у магазинах

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також