25 січня 2023

Google знову звинуватили у незаконній монополізації ринку інтернет-реклами

Google знову звинуватили у незаконній монополізації ринку інтернет-реклами
1148

Міністерство юстиції США подало до суду на Google, звинувативши компанію у незаконній монополізації ринку інтернет-реклами. Компанія вбиває конкуренцію, завдаючи такими діями збитків усьому digital-ринку. Про це йдеться у заяві на сайті Мін'юсту. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

До позову приєдналися вісім штатів: Каліфорнія, Колорадо, Коннектикут, Нью-Джерсі, Нью-Йорк, Род-Айленд, Теннессі та Вірджинія. Вони стверджують, що Google за допомогою маніпуляцій з аукціонами домінує на ринку, беручи активну участь у кампанії з припинення конкуренції.

Використовуючи домінування на ринках цифрової реклами, Google поглинула конкурентів і змусила видавців і рекламодавців використовувати власні продукти. Така поведінка призводить до зниження доходів від реклами для веб-сайтів та видавців, а також збільшення витрат на рекламу для маркетологів.

«У гонитві за непомірним прибутком Google завдала величезної шкоди онлайн-видавцям, рекламодавцям та американським споживачам», - йдеться в позові. Там також вказано, що від дій компанії постраждав уряд США, який витратив на покупку онлайн реклами $100 млн з 2019 року.

Це вже друга велика антимонопольна скарга федерального уряду на Google. 2021 року генеральні прокурори 17 штатів США, на чолі з Техасом, подали антимонопольний позов до Нью-Йоркського суду. Тоді компанію звинуватили в причетності до незаконної монополізації ринку онлайн-реклами та змові з Facebook. На думку позивачів, Google бере собі 22-42% від рекламних угод, які проходять через її послуги.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також