03 лютого 2023

Danone продасть російський бізнес із можливістю зворотного викупу

Danone продасть російський бізнес із можливістю зворотного викупу
1550

Французький харчовий гігант Danone назвав умови щодо передачі частини бізнесу російським акціонерам. Компанія планує зберегти 25% російського бізнесу та одне місце у раді директорів, а також отримати опціон на зворотний викуп частки.Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

В угоду можуть увійти локальні бренди з портфеля Danone – «Тема», «Ростишка», «Простоквашино» та інші. Завод під виробництво дитячого харчування під торговими марками Nutrilon, «Малюк» і «Малютка» залишиться за рамками угоди.

В даний час компанія вже завершила відбір претендентів на купівлю активів, серед них є кілька інвестиційних фондів. Про намір продати частину бізнесу у французькій компанії оголосили восени минулого року, назвавши такий сценарій «найкращим варіантом» в умовах, що склалися.

Виторг російського підрозділу Danone за перші три квартали 2022 року збільшився на 15% і склав 20,7 млрд євро. На сьогоднішній день у портфелі компанії знаходиться 13 заводів.

Експерти вважають, що прописана в умовах угоди умова зворотного опціону суттєво обмежуватиме коло інтересантів. Покупцем активів Danone може виступити фінансовий інвестор, який фокусується на ліквідності активів. Передбачається, що опціон може бути прописаний терміном від п'яти років і включати початкову ціну та мінімальну гарантовану прибутковість.

Читайте також: Danone через суд примушують скоротити використання пластику

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також