07 грудня 2023

Судноплавні компанії запровадять додаткові збори на індійський експорт

Судноплавні компанії запровадять додаткові збори на індійський експорт
796

Стрімке падіння прибутковості вантажних морських перевезень, яке особливо виразно помітне у контейнерному сегменті, примушує судновласників шукати додаткові джерела фінансових надходжень. Нещодавно MSC запровадила додаткові збори на індійський експорт. Судячи з усього, інші компанії підуть тим же шляхом, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Зокрема, MSC суттєво підвищила тарифи на документацію для експортних поставок з Індії. До кінця грудня плата перевізника за видачу коносамента (B/L) має зрости орієнтовно на 60% порівняно з поточним рівнем. Отже, вантажовідправникам доведеться платити приблизно по 80 доларів США за кожен папірець. Це 6500 рупій, уточнюють експерти. Нинішній тариф – 4250 рупій.

Інші суміжні збори, як-от плата за пломбу контейнерів, також зростуть до 8 доларів за одиницю. Зараз – 6-7 доларів.

За словами експертів, такі дії MSC можуть спровокувати перегляд правил оформлення документації та тарифів у всій галузі на глобальному рівні. Раніше перевізники боролися за те, щоб повернути попередні високі тарифи на фрахт. Оскільки їхні зусилля виявилися марними, вони почали шукати інших способів додатково заробити.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також