30 січня 2024

H&M закриває десятки магазинів та звільняє 600 співробітників

H&M закриває десятки магазинів та звільняє 600 співробітників
431

Шведська транснаціональна компанія H&M Group повідомила основні профспілкові організації, які представляють інтереси її працівників в Іспанії, про свій намір провести програму скорочення штату, в результаті якої буде звільнено 588 працівників основної торгової мережі ритейлера. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Цей крок пов'язаний із планами ритейлера одягу закрити загалом 28 магазинів по всій країні в рамках процесу реорганізації своєї торгової мережі, повідомляє Fashion United.

Профспілкові організації Comisiones Obreras (CCOO) та Unión General de Trabajadores (UGT) оприлюднили подробиці процесу реструктуризації, висловивши свою відкриту незгоду з рішенням, яке вони назвали "надмірно агресивним".

Роки постійних скорочень у компанії H&M у країні вже призвели до різних протестів та страйків у середині 2023 року, спочатку з 20 по 26 червня, а потім із 1 по 8 липня.

Остання в результаті була скасована завдяки тому, що керівництво та профспілки досягли угоди 28 червня. Однак, незважаючи на те, що угода про покращення умов праці була досягнута, це не завадило керівництву H&M розробити останню схему звільнень з організаційних, виробничих та економічних причин.

У спільній заяві CCOO та UGT повідомили, що вони твердо стоять на своїх позиціях, прагнучи домовитися про значне скорочення як кількості магазинів, так і кількості працівників.

Читайте також: H&M анулював рекламу після скарг на сексуалізацію образів дітей

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також