28 квітня 2021

Міжнародна доставка «під ключ» і ніяких ризиків

Міжнародна доставка «під ключ» і ніяких ризиків

6802

Щоб купити товар, наприклад, у Китаї і привезти його в Україну, вам не обов'язково мати спеціальну освіту й досвід, просто все можна доручити професіоналам, щоб не було підводних каменів і неприємних сюрпризів. З командою ONYX TRADE ваша участь у процесі мінімальна, а вантаж – під контролем і в безпеці. Команда професіоналів розповідає, яким чином гарантує, що вантаж надійде до вас вчасно й непошкодженим, незалежно від розмірів партії.

– Доставка «під ключ» передбачає не лише сам факт перевезення вантажу та митне оформлення. Розкажіть, які ще корисні функції забезпечить ONYX TRADE, доставляючи вантаж з Китаю «під ключ»?

Софія, менеджер ЗЕД по роботі з корпоративними клієнтами ONYX TRADE: Для більшості українських компаній співпраця з Китаєм – стратегічно важливий і прибутковий бізнес. Доставка вантажів з Китаю в Україну – відповідальне завдання, яка передбачає оформлення необхідної документації та відстеження збереження вантажів на кожному з етапів. Тільки професіонали зможуть зробити цей процес вантажоперевезення зручним і безпечним для клієнта, незалежно від умов, об’ємів та габаритів вантажу. ONYX TRADE має перевагу серед інших логістичних компаній, бо ми спеціалізуємось на перевезенні не лише контейнерних вантажів із Китаю морем, а й залізницею. Ми маємо значний досвід і велику кількість замовлень, доставлених нами, яка щодня зростає, розуміємо всю відповідальність за вантаж, що перевозиться, і чітко виконуємо всі погоджені умови.

Якщо ви плануєте замовити доставку з Китаю в Україну «під ключ» в ONYX TRADE, то будете впевнені, що наша компанія візьме повністю на себе це завдання, адже ми відмінно знайомі зі специфікою різних типів вантажів, маємо великий досвід у міжнародних вантажоперевезеннях, щоб уникнути простоїв на митниці та інших пропускних пунктах. Також ви зможете чітко планувати свій час і бути спокійним за свій товар, адже матимете можливість самостійно відстежувати рух вантажу.

Вартість міжнародного вантажоперевезення може відрізнятись залежно від умов поставки, типу, ваги та об'єму вантажу, що перевозиться, виду використовуваного транспорту й термінів перевезення. Вартість митного очищення вантажу з Китаю залежить від типу вантажу та його вартості.

– Із якими ЗЕД-ризиками стикаються малі й середні компанії, намагаючись організувати доставку своїми силами або заощадити на митному брокері?

Сергій, менеджер з продажу логістичних послуг ONYX TRADE: Найчастіше доводиться стикатися з некомпетентними брокерами й високою ціною. 69 % малого й середнього бізнесу страждає від переплати під час організації доставки вантажу самостійно. А також часто виникають складнощі з розмитненням товару, через що доводиться додатково платити за простій грузовика у зв’язку з неорганізованістю брокера. Організація доставки та розмитнення некваліфікованими спеціалістами може призвести до позапланових затрат, яких можна уникнути скориставшись послугами надійної логістичної компанії.

Звернувшись до спеціалістів, ви гарантовано отримаєте:

–    доступні ціни;

–    дотримання термінів доставки;

–    цілісність вантажу;

–    якісне митне оформлення, без неприємних сюрпризів;

–    кваліфіковану підтримку 24/7;

–    заощадження часу та нервів.

– Від чого залежить термін доставки? Як планувати поставки з Китаю з урахуванням дефіциту контейнерів і сьогоднішніх тенденцій на ринку, щоб сезонний товар прибув вчасно?

Яна, менеджер ЗЕД ONYX TRADE: Вантажоперевезення залежно від країн ONYX TRADE здійснює різними видами транспорту, якщо брати саме Китай, то в цьому випадку доставка здійснюється переважно морем, хоча останнім часом дуже користується попитом доставка залізницею. Основні переваги морського виду транспортування – оптимальна вартість, безпека й можливість відправлення будь-яких вантажів – твердих, рідких, сипучих, металів, промислового обладнання тощо. Що стосується недоліків, але ми називаємо це особливістю цього виду транспортування, – це тривалий термін доставки. Щоб доставити вантаж морем, використовуються певні маршрути, але при цьому в морі не буває поганих доріг чи заторів. Єдина причина затримки – поломка судна або шторм. За звичайних обставин перевезення морем з Китаю може тривати до 45 днів. Але, спостерігаючи за останніми подіями, зокрема це пандемія і ситуація в Суецькому каналі, ми можемо сказати, що навіть заздалегідь сплановану і прораховану до найменших дрібниць поставку зараз, на жаль, може зірвати якийсь форс-мажор. Це може бути дефіцит контейнерів, значний скачок вартості перевезення, адже зараз фрахтові ставки б’ють всі рекорди, що тягне за собою збільшення терміну доставки.

Враховуючи ці, сподіваємось, тимчасові незручності, наша команда рекомендує планувати поставку з Китаю заздалегідь, з урахуванням усіх нюансів. Перевезення сезонного вантажу слід спланувати як мінімум за пів року, щоб на стадії доставки була можливість врахувати можливі форс-мажорні обставини і ви змогли отримати вантаж вчасно або з порівняно незначною затримкою. Ми запевняємо, що в будь-якому випадку, звертаючись до нас, ви можете бути впевнені, щоб ваш вантаж прийшов вчасно, ми докладемо всіх зусиль й обов'язково знайдемо альтернативний вид транспортування саме для вашого вантажу.

– Ніхто не застрахований від форс-мажорів на 100%. Які ви даєте гарантії збереження вантажу під час доставки, щоб клієнт не турбувався про своє замовлення?

Оксана, менеджер ЗЕД ONYX TRADE: Компанія ONYX TRADE здійснює доставку вантажів з різних точок світу, найчастіше з Китаю, США та Європи, будь-яким видом транспорту – авто, авіа, морем та залізницею. Усі ми розуміємо, що в дорозі можуть траплятись різні непередбачувані ситуації. Від форс-мажорів не застрахований ніхто, проте наші клієнти можуть про це не хвилюватись, оскільки їх вантаж завжди застрахований. Ми відповідально ставимось до нашої роботи й цінуємо кожного клієнта, саме тому, замовляючи у нас послуги, якщо ваш товар буде пошкоджений під час транспортування, то ONYX TRADE компенсує вартість вантажу згідно з умовами страхування. Ми намагаємось враховувати всі ризики: падіння або пошкодження вантажу під час вантажних робіт, можливе пошкодження упаковки під час транспортування тощо. Тому проводимо фото-/відеофіксацію під час вантажно-розвантажувальних робот, а крихкий вантаж додатково упаковуємо.

Бувають непередбачувані ситуації, коли вантаж затримується в дорозі, але ми намагаємось завжди доставити його за можливості швидше. Тому наша команда враховує можливість форс-мажорних обставин й озвучує клієнтам термін доставки із «запасом» у кілька днів. Крім того, ми дотримуємось усіх необхідних правил перевезення і температурних режимів під час транспортування, що допомагає зберегти товар, якщо все ж затримка неминуча.

Пам’ятайте, що з нами вам не потрібно турбуватись про своє замовлення, адже ми зробимо все можливе, щоб товар потрапив до вас вчасно цілим і неушкодженим.

– Який набір ризиків під час страхування вантажу є найоптимальнішим, щоб замовнику не потрапити в халепу?

Ярослав, менеджер по роботі з корпоративними клієнтами ONYX TRADE: Залежно від виду вантажу, що перевозиться, страховики аналізують вірогідність виникнення основних ризиків, які супроводжують перевезення окремих груп вантажів. При перевезенні насипних вантажів (зерно, пісок, вугілля, гравій і більшість інших сировинних товарів) основні ризики пов'язані з різницею у вазі під час відправлення та отримання вантажів (за винятком передбачених норм природного убутку вантажу внаслідок усушки, утруски тощо). Особливо це помітно під час зовнішньоторговельних перевезеннях, коли контроль за зважуванням у пункті відправлення проводиться часто за допомогою вагонних ваг, допуск точності яких в Україні абсолютно не можна порівняти з допуском точності ваг у Європі.

Основні ризики під час перевезення промислової техніки та обладнання зумовлені зовнішнім впливом на вантаж (пошкодження під час навантаження/розвантаження або транспортування), а також дрібними крадіжками. Розмір збитків, нанесений комплектному устаткуванню, може бути дуже великим, так як, наприклад, під час пошкодження одного вузла неможливо провести монтаж усієї лінії. Страхуючи перевезення комплектного устаткування, необхідно врахувати такі положення:

– перевірка працездатності обладнання відразу ж після розвантаження або в оговорені терміни;

– взаємодія страховика і страхувальника під час ремонту або заміни пошкоджених вузлів та агрегатів.

Значна частина ризиків автотехніки пов'язана з дрібними пошкодженнями лакофарбового покриття та дрібними крадіжками вузлів і агрегатів. Особливо важливе значення це має під час перевезення дорогих автомобілів. Практика показує, що взаємини страховика і страхувальника під час розрахунку розміру збитку й використання в цих цілях ремонтних кошторисів мають бути передбачені договором.

 

Якщо вам необхідний якісний логістичний оператор, страхування вантажу чи допомога в митному оформленні, звертайтеся за телефоном +38(044) 331-14-10.

Сайт компанії: https://onyx-trade.com/ua/

 

Читайте також: Відкриття інноваційного заводу MOVA brewing co. – новий етап розвитку культури крафтового пива в Україні

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*