18 грудня 2023

Євген Тертишний: 2024 – буде роком нових викликів

Євген Тертишний: 2024 – буде роком нових викликів

2704

Про те, як мережа «Файно Маркет» провела 2023 рік, розповість СЕО компанії ТОВ «Вересень плюс» — Євген Тертишний.

Початок повномасштабного вторгнення навчив бізнес швидко адаптуватися до змін. Незважаючи на страх та паніку 24 лютого 2022 року, усі магазини мережі «Файно Маркет» та дискаунтерів «VARTO» працювали згідно графіка.

Найважливішим завданням для нас було заспокоїти співробітників та надати гарантії щодо виконання компанією обов'язків по оплаті праці та підтримки сімей, якщо буде така необхідність. Тому всі керівники особисто відвідували магазини та спілкувались з персоналом, пояснювали план дій у разі надзвичайних ситуацій. Ми змогли зберегти всі робочі місця згідно штатного розкладу. Крім того, через зростання навантаження на персонал магазинів, ми приймали точкові рішення щодо розширення штату.

Друге важливе завдання — забезпечити магазини необхідними продуктами. Довелось перейти на ручне керування замовленнями, спростити всі процеси щодо лістингу асортименту, викладки товару на полиці. Логістика працювала 24/7 задля оперативної доставки товару на магазини. Ми навчилися швидко знаходити імпортні товари, коли була нестача українського продукту, й оперативно доставляти на полиці магазинів.

Лише у першому кварталі 2023 року ми почали відновлювати стабільність асортименту та замовлень, а також процеси, що були призупинені.

Не менш важливим напрямком була всебічна допомога Кіровоградській обласній військовій адміністрації: в організації харчування військових, пошуку та закупці медичних препаратів, спорядження для захисту (каски, бронежилети тощо) та автомобілів, а також підтримка населення, благодійних фондів та організацій.

З початку повномасштабного вторгнення компанія допомогла тим, хто боронить нашу країну, на суму 12 802 100 гривень, у тому числі для медицини на суму 1 177 200 гривень. Крім того, передали продуктів на суму 640 000 гривень.

Попередній — 2022 рік був роком випробувань. Прорахувати усі ризики, на жаль, неможливо. Тому, вчилися долати неприємності швидко. У 2023 рік увійшли більш загартовані. Коли почалися віялові та аварійні відключення світла почали швидкий пошук та встановлення генераторів.

На момент перших блек-аутів у частини магазинів вже були встановлені генератори, а для решти — в екстреному порядку. Через дефіцит на ринку, імпортували їх для швидкого забезпечення всієї мережі електроенергією. Щоб наші покупці мали безперебійний доступ до продуктів харчування, або навіть могли прийти підзарядити свої гаджети, зателефонувати рідним, підключитися до мережі інтернет, випити гарячої кави, чаю та погрітися.

Так «Файно Маркет» підтримав програму «Пункт незламності».

80 000 000 грн — компанія виділила на облаштування, закупівлю та підключення генераторів. Коли інші магазини не працювали, або працювали частково, двері «Файно Маркет» були відчинені завжди.

 

Якщо говорити про найголовніші ризики, то це звісно війна. Та наша віра в ЗСУ та перемогу настільки сильна, що ми продовжуємо відкривати нові магазини та масштабуватися. Це не відміняє ризику того, що ворожі ракети та дрони продовжують атакувати, руйнують не лише підприємства, а й найцінніше — життя українців. Ми усвідомлені, щодо ризику пошкодження, наприклад, приміщень чи підприємств. Сценаріїв може бути маса й від цього у теперішніх умовах не можна бути застрахованим.

Наслідки війни даються взнаки й на кадровій політиці. Сучасний світ та його тенденції впливають на підбір персоналу. З кожним роком знайти кваліфікованих працівників стає дедалі складніше. Ми готові брати на роботу працівників без досвіду та допомагати здобувати кваліфікацію й знання.

У 2024 році кожен з нас очікує найголовнішого – перемоги. Хотілося б, щоб наша спільна мрія здійснилася. Але ми не можемо зупинятись зараз, країна потребує робочої економіки. Бізнес має розвиватись та сплачувати податки в державний бюджет. За 10 місяців 2023 року ТОВ «ВЕРЕСЕНЬ ПЛЮС» сплатило понад 320 800 000 гривень, податків та зборів, що на 30% більше, ніж в аналогічному періоді 2022 року.

«Файно Маркет» — це не просто магазин біля дому. Ми намагаємось створити простір добрих справ та налагоджувати добросусідські відносини. Разом із покупцями втілили не одну благодійну ініціативу допомоги: починаючи відрахуванням частини з продажу певних товарів на потреби ЗСУ, завершуючи збором кормів для безпритульних тварин.

В 2024 році компанія планує втілити нові ініціативи у межах корпоративних цілей сталого розвитку: надати знижки, підтримати благодійні проєкти та зробити ще більше добрих справ на понад 250 000 000 гривень. Ще багато планів поки тримаємо у таємниці, але знаємо точно — ми їх втілимо, бо маємо велику мотивацію працювати краще!



Тому, 2024 рік буде насиченим. На нас чекають нові виклики та нові горизонти, тому готуємося.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*