16 жовтня 2019

Огляд сучасних харчових емульгаторів і стабілізаторів від лідера галузі EGH Ingredients

Огляд сучасних харчових емульгаторів і стабілізаторів від лідера галузі EGH Ingredients

7401

Провідне вітчизняне підприємство у виробництві допоміжних речовин для харчової промисловості знайомить потенційних партнерів з перевагами новинок асортименту продукції власного виробництва.

Не секрет, що масложирові продукти користуються незмінно високим попитом серед споживачів, тому цей ринок дуже конкурентний і стрімко розвивається.

В умовах високої конкуренції виробники постійно дбають над покращенням якостей і споживчих властивостей власної продукції, а також зменшенням її собівартості. У нагоді стають різноманітні емульгатори, емульгаційні системи та стабілізатори, без яких неможливо уявити сучасне харчове виробництво.

Визнаним лідером на ринку харчових поверхнево-активних речовин є українське науково-виробниче підприємство «Електрогазохім», яке виробляє продукцію під брендом EGH Ingredients®.

Власна науково-технічна база дозволяє компанії постійно розробляти й впроваджувати у виробництво нову продукцію високої якості, яка користується попитом не лише серед вітчизняних харчових підприємств, але й виробників країн Східної Європи та Азії.

Обладнання й технології підприємства відповідають потребам часу і в купі з використанням високоякісної рослинної сировини дозволяють компанії випускати продукцію, яка складає гідну конкуренцію імпортним аналогам.

Так, українське виробництво сертифіковане за міжнародними стандартами FSSC 22000, ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, BS OHSAS 18001:2007. Окрім того, продукція компанії має сертифікати Halal та Kosher.

Однак через поширені забобони окремі пересічні споживачі насторожено можуть ставитись до Е-добавок, але саме ці емульгатори є безпечною сумішшю ефірів полігліцерину та жирних кислот рослинного походження.

Великим попитом користуються інгредієнти для масложирової промисловості, що виробляє ТОВ НВП «Електрогазохім». Середи них як окремі емульгатори «Естер® А», «Естерін® СТС», групи емульгаторів «Естер® П» та поліпшувачі консистенції «Естер® Т», так і комплексні емульгаційні системи, зокрема, пасти-емульгатори «Естер® М», піногасники, кристасталоутворювачі тощо.

Одними з найбільш популярних є емульгатори групи «Естер® П» — зазвичай вони позначаються як добавка Е 475. Сухі, пастоподібні або рідкі, вони застосовуються при виробництві спредів, маргаринів, сметанних, сирних і згущених молоковмісних продуктів.

Емульгатори групи «Естер® П» утримують зв’язаний жир з водою і покращують якість кінцевого продукту – роблять його більш пластичним, створюють блискучу, глянцеву консистенцію, а також запобігають утворенню штафу й сповільнюють окислювальні процеси, що збільшує термін зберігання.

Науковці ТОВ НВП “Електрогазохім” постійно працюють над вдосконаленням продукції. Серед нових розробок підприємства — емульгатор «Естер П® 02», який використовується при виробництві кремових виробів. «Естер П® 02» допомагає при збиванні крему добре поглинати цукровий сироп (до 300%) та забезпечує формостійкість збитого виробу понад 72 години за кімнатної температури.

Окрім того, восени та взимку емульгатор «Естер® П 02» є незамінним помічником у виробництві спредів і маргаринів із жирністю вище 70%, надаючи їм більшої пластичності.

Та набагато більші виклики постають перед виробниками влітку. Задля підвищення термостійкості, наприклад, використовуються поліпшувачі консистенції «Естер® Т», які є сумішшю тригліцеридів і постачаються у вигляді порошку або в гранулах. Поліпшувачі зміцнюють кристалічну решітку продукту спредів та маргаринів й утримують низькоплавкі жирові фракції – завдяки цьому продукт довше тримає свою форму у літню спеку.

Добавки «Естер® Т 05» використовують у виробництві спредів, маргаринів та інших молоковмісних продуктів — їх додають для підвищення твердості при фасуванні продукції на лініях виготовлення.

Інша група емульгаторів – «ПГПР» (полігліцерол полірицинолеат, добавка Е476) — створена на основі ефірів полігліцерину й взаємоетерифікованих рицинолевих кислот рослинного походження.

Під брендом EGH Ingredients® виробляються три види цієї добавки.

«ПГПР 01» і «ПГПР 03» забезпечують стійкість емульсій і застосовуються у виготовленні низькожирних видів спредів та маргаринів, масляних паст, різноманітних намазок.

Ці ж емульгатори використовуються для збільшення плинності глазурі чи шоколаду при глазуруванні сиркових та інших твердих чи пастоподібних виробів. 

Крім цього фахівці ТОВ НВП «Електрогазохім» розробили ексклюзивний емульгатор «ПГПР 02», який використовується у виробництві спредів і маргаринів при наявності в них одночасно  колючої і шаруватої консистенції, а також, щоб надати продукту пластичності за досить низької температури.

Ще більшого ефекту можна досягти завдяки поєднанню емульгаторів – фахівці добирають оптимальне співвідношення компонентів, що призводить до синергетичного підвищення їхньої дії. У виробництві спредів, наприклад, весною та влітку варто використовувати композицію емульгатора «Естер® П» і поліпшувача «Естер® Т 05», а восени і взимку – «Естер® П твердий» або «Естер П 02» разом з «ПГПР 02».

Так, для виготовлення вафель радше використовувати емульгатор «Естер П твердий» і поліпшувач «Естер® Т 05» масовою часткою 0,3-0,5% до маси борошна. Це дозволяє  зменшити витрати яйцепродуктів, поліпшити адгезійних властивостей виробів, зменшити ламкість вафель, вони набувають необхідної міцності й приємної хрусткості.

При виробництві шоколадних мас і шоколадних глазурей добре себе зарекомендував «ПГПР 03». Використання його у поєднанні з лецитином надасть змогу зменшити витрату какао-масла. Для виробництва шоколадної маси «ПГПР 03» достатньо буде лише 0,15%, а лецитину – 0,1% від маси сировини. Для глазурі, яка є більш в’язкою, кількість емульгатора збільшують до 0,3-0,5% від маси виробу. При цьому забезпечується плинність глазурі, покриття на виробах стає рівномірним і блискучим.

Інший емульгатор «Естерін® СТС» (сорбат тристеарат, Е 492) у дозуванні 0,6-0,8% запобігає жировому посивінню шоколадної продукції.

Важливим фактором у харчовій промисловості є термін зберігання готових виробів. У цьому процесі незамінним є антиоксидант «Естерін® АО», який уповільнює окислення жирів. Його застосовують при виготовленні жирових продуктів, ЗМЖ, спредів, паст, маргаринів, майонезів, кондитерських виробів, снеків, різноманітних пластівців тощо.

Провідні науковці ТОВ НВП «Електрогазохім» постійно розробляють й успішно впроваджують у виробництво нові види допоміжних речовин під торговою маркою EGH Ingredients®.

Компанія: Науково-виробниче підприємство Електрогазохім

Телефони: +38 (044) 292 58 97, +38 (067) 536 43 60

E-mail: info@egh.com.ua

Адреса: м. Київ вул. Харківське шосе, 50

Сайт компанії: https://egh-ingredients.com/

Читайте також: BN-Group – лідери в мистецтві транспортної логістики

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*