13 вересня 2021

Хочете, аби ваш ресторан процвітав? Зробіть це за допомоги системи автоматизації ресторанного бізнесу

Хочете, аби ваш ресторан процвітав? Зробіть це за допомоги системи автоматизації ресторанного бізнесу

4437

Будемо відвертими – ви, ймовірно, зайнялися ресторанною справою зовсім не тому, що воліли займатися вивченням технологій. Вочевидь, причиною було геть інше – вам подобаються приємні люди, гарна їжа та смачні напої, і ви вирішили зібрати ці речі до купи в одному місці.

Але вже давно минули ті часи, коли операційна діяльність ресторану могла бути забезпечена виключно паперовими блокнотами. Тому все ж таки доведеться витратити певний час на знайомство з технічною стороною безперебійної роботи вашого бізнесу. Головним інструментом автоматизації й оптимізації роботи в ресторанній справі є POS-система.

POS-система ресторану поліпшує комунікацію й звітність, робить всі процеси прозорими й надає ключову інформацію скрізь, де це потрібно. Це дозволяє вам завжди бути в курсі продажів і операцій вашого закладу, залишаючи вам більше енергії на розвиток бізнесу.

У кожного ресторану є власні специфічні потреби, які визначають вибір POS-рішення. Проте, є система обов’язково повинна мати низку ключових функцій.

Ключові особливості

Автоматизація ресторану впливає на такі аспекти роботи закладу:

- Система продажів. це головний інструмент, який використовується для прийому замовлень.

- Обробка платежів. Платіжне програмне забезпечення дозволяє приймати банківські карти та мобільні платежі. 

- Управління запасами. Популярні автоматизовані рішення, такі як программа для ресторана Poster POS, мають таку функцію для стеження за поточними запасами, вартістю товарів й оцінки цін в меню.

- Планування роботи співробітників. Це дозволяє відстежувати робочі зміни і надає персоналу та керівництву інтуїтивно зрозумілі інструменти планування.

- Рішення для бронювання або управління столиками. Це допоможе відвідувачам бронювати столик через інтернет.

- Розрахунок заробітної платні. Це включає в себе керування податками, нараховування чайових, а також допомагає дотримуватися трудового законодавства.

- Бухгалтерській облік. Цей інструмент дозволить генерувати звіти про рух грошових коштів або відстежувати видатки.

- e-Commerce. Надайте своїм відвідувачам онлайн-меню або платформу для замовлень через сайт або фірмовий за стосунок.

Переваги використання системи управління рестораном

Підсумком впровадження системи автоматизації ресторанного бізнесу стануть щасливі клієнти, співробітники та керівництво - кожен отримає все, що потребує, аби виконувати свою роботу й приймати рішення.

Ефективність робочих процесів

Комплексні рішення зі зручним інтерфейсом допомагають членам вашої команди краще виконувати свою роботу. Зручна POS-система означає менше рухів і дій для закриття столу, що призводить до більш швидкого обслуговування клієнтів.

Це стосується і робочих процесів на кухні, яка може не чекати, доки до неї завітає офіціант, а отримувати інформацію безпосередньо в момент прийому замовлення біля столику відвідувача.

Завдяки звітам й аналітиці ви можете відстежувати, що і як працює, й вносити корективи у робочі процеси за потреби.

Повна відстежуваність

Система управління рестораном надає вам уявлення про всі внутрішні операції – звіти про продуктивність того чи іншого меню, деталі транзакцій за картами лояльності, середній час виконання замовлень, продажі в розрізі певної дати або за певним продуктом тощо.

Крім того, зручна аналітика дозволить вам розрахувати навіть, коли продажі перекриють видатки на відкриття нової точки або придбання нового обладнання.

Управління запасами

Система автоматизації ресторанного бізнесу такою функцією допомагає приймати більш обґрунтовані рішення щодо замовлень і навіть при цьому економити час, оскільки така програма підтримує сканери штрих-кодів та подібні пристрої. Таким чином, ви можете стежити за: термінами придатності, вартістю страви, харчовими відходами і навіть втратами через крадіжки.

Розрахунок заробітної платні й бухгалтерський облік

POS-система дозволяє вести бухгалтерію як власними програмними засобами, так за допомоги інтеграції з популярними програмами, на кшталт 1С. У будь-якому разі це допомагає відстежувати продажі й прибутки, а також контролювати податки.

Автоматизація розрахунку заробітної платні значно економить час і допомагає забезпечити дотримання трудових норм.

Ціна впровадження автоматизації

Придбання POS-системи для ресторану потребує затрат – як часу, так і грошей. Тому варто ретельно оцінити наявні пропозиції на ринку. Також слід пам’ятати про простоту використання для ваших співробітників. У галузі де спостерігається 75-відсоткова плинність кадрів, вкрай важливо, щоб впроваджуване програмне забезпечення було зручним і інтуїтивно зрозумілим для всіх членів команди.

Швидше за все, ви вже маєте певну кількість апаратних засобів, які можна задіяти в роботі POS-системи, тому оцінювати вартість придбання додаткового обладнання буде окремою в кожному випадку.

Що стосується самої POS-системи, то ціни на неї серйозно відрізняються від одного постачальника до іншого.

Цікавою виглядає пропозиція гнучкої ціни з доступними тарифними планами від Poster. За такого варіанту вартість автоматизації залежить від набору функцій, який ви використовуєте. Таким чином, невеликі заклади, які потребують базове й просте POS-рішення, витрачатимуть на місяць набагато менше великих ресторанів, які мають потужні вимоги до управління.

Також перед тим, як що-небудь купляти, пошукайте постачальника з безкоштовною демонстраційною версією POS-системи. Безкоштовна демоверсія дозволить вам познайомитися з сервісом і визначати його зручність. Після такого тесту ви будете цілком впевнені – чи підходить ця система автоматизації вашому закладу.

 

Раздел: Інновації у рітейлі >

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*