25 серпня 2021

Головний завод Audi зупинив випуск машин через дефіцит мікросхем

Головний завод Audi зупинив випуск машин через дефіцит мікросхем
1367

Автовиробник Audi повністю зупинив виробництво на своєму головному підприємстві в німецькому Інгольштадті - завод буде простоювати мінімум до 30 серпня. Зупинка роботи підприємства пов'язана з гострою нестачею мікросхем, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Spiegel.

Як пише німецьке видання, через зупинку роботи на заводі в Інгольштадті близько 6 тисяч осіб переведені на неповний робочий день. Перша лінія заводу повністю припинить роботу через переобладнання для початку виробництва електрокроссовера Q6 e-tron. Зупинка двох інших ліній пов'язана з відсутністю мікросхем. Крім того, вже протягом декількох днів простоює інший завод Audi в Неккарзульмі, де працює близько 4 тисяч чоловік. Через брак роботи для співробітників Audi планує ввести скорочені робочі дні та кілька незапланованих вихідних у вересні.

Нинішні зупинки роботи підприємств можуть посилити відставання Audi в поставках готових автомобілів - у першому півріччі 2021 року компанія вже зірвала випуск 50 тисяч машин через брак чипів.

Проблеми з випуском машин відчувають і інші преміальні виробники з Німеччини. Так, через брак мікрочипів BMW може випустити на 70-90 тисяч автомобілів менше в порівнянні з планом на 2021 рік, говорив фінансовий директор концерну Ніколас Пітер. При цьому на даний момент всі підприємства баварської компанії працюють у штатному режимі і не відчувають проблем із постачанням компонентів.

Читайте також: Криза на авторинку: Toyota скорочує виробництво на 40%

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також