09 грудня 2021

МакДональдз впроваджує систему для людей з порушеннями слуху

МакДональдз впроваджує систему для людей з порушеннями слуху
1486

В десяти ресторанах МакДональдз у Києві, Дніпрі та Одесі тестується система для людей з порушеннями слуху, аби вони могли спілкуватися з командою та клієнтами. Програма покликана долати бар’єри у спілкуванні та допомогти зрозуміти культуру людей, що погано чують або не чують зовсім. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Зараз понад 4% членів команди МакДональдз — люди з інвалідністю, 64% з них — з порушеннями слуху, проте вони успішно працюють та будують кар'єру в компанії.  

Система передбачає надання допомоги висококваліфікованих перекладачів жестової мови у режимі відеозв’язку у смартфоні або планшеті через окремий мобільний додаток, доступ до якого придбала компанія. Так, спочатку на планшеті людина показує жестовою мовою, а потім перекладач вголос перекладає іншому працівнику чи клієнту, що саме було сказано. І навпаки - проговорюючи вголос речення на планшеті, перекладач показує сказане жестовою мовою. Тобто, спілкування відбувається через відеозв’язок із перекладачем жестової мови, який озвучує людині, яка чує, все, що говорить жестовою мовою людина з порушеннями слуху, та навпаки.

В основі системи - додаток, призначений як для короткотривалого спілкування двох осіб, так і для комунікацій великої кількості людей протягом тривалого періоду і забезпечує безпосередній обмін інформацією між працівниками під час зустрічей. Так, будь-які наради та тренінги стали значно доступнішими. Достатньо активувати сеанс групового жестового перекладу на планшеті, у результаті чого генерується QR-код. Далі кожній людині з порушеннями слуху достатньо відсканувати зображення, і переклад транслюватиметься на його смартфон. В цілому ж, додаток використовується для розв'язання виробничих питань, надання зворотнього зв'язку та проведення тренінгів.

Впровадження такої системи дає можливість людям з порушеннями слуху відчувати себе більш впевнено, адже їхня соціалізація відбувається швидше. А це означає, що працівники відчувають більшу приналежність до команди завдяки якісній комунікації між собою та більше впевненості у тому, що у будь-якій ситуації колеги зрозуміють і допоможуть.

А ще в компанії розуміють, якщо створити для людей з інвалідністю якісні умови, тоді можливостей для їхньої самореалізації буде більше.

МакДональдз щорічно входить до переліку 100 найкращих роботодавців України. Компанія комплексно і системно працює над тим, щоб створити рівні можливості (у т.ч. кар’єрного зростання) для усіх своїх співробітників незалежно від раси, статі, віку, індивідуальних особливостей, віросповідання та мови. Усі працівники компанії отримують соціальні гарантії, а з 2021 року впроваджено медичне страхування для всіх позицій.

Читайте також: Ювілейна «Долонька щастя» від МакДональдз цьогоріч зібрала рекордні 12,6 млн грн

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також