15 лютого 2024

Walmart, Delta та Starbucks користуються штучним інтелектом для стеження за співробітниками

Walmart, Delta та Starbucks користуються штучним інтелектом для стеження за співробітниками
510

Найбільші роботодавці США (Walmart, Delta Air Lines, T-Mobile, Chevron, Starbucks) та низка європейських брендів (такі як Nestle та AstraZeneca) користуються стартапом Aware для відстеження розмов серед співробітників компанії, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на CNBC.

Аналітичний інструмент Aware дозволяє користувачам у керівництві компаній відстежувати повідомлення співробітників, їх вік, місцезнаходження, підрозділ, стаж чи посадові функції. Як зазначив співзасновник та генеральний директор стартапу Джефф Шуман, ШІ допомагає компаніям у реальному часі «розуміти ризики у своїх комунікаціях». Моделі ШІ також можуть виявляти знущання, переслідування, дискримінацію, недотримання вимог та іншу неналежну поведінку.

Представники стартапу розповіли про те, що Walmart, T-Mobile, Chevron та Starbucks використовують її технології для управління ризиками та контролю за дотриманням вимог з боку співробітників. Представник AstraZeneca заявив, що компанія використовує продукт eDiscovery (окремий інструмент від стартапу), але не використовує аналітику для моніторингу настрою чи токсичності. Компанія Delta повідомила, що вона використовує аналітику для моніторингу тенденцій та настроїв як спосіб збирання відгуків від співробітників та інших зацікавлених сторін, а також для зберігання юридичних записів на своїй платформі соціальних мереж.

Минулого року у світі зросла тенденція спостерігати за співробітниками за допомогою інструментів ШІ. Представники Aware розповіли, що використовують дані своїх корпоративних клієнтів для навчання власних моделей машинного навчання. За даними компанії, сховище даних Aware містить близько 6,5 млрд повідомлень, що становить близько 20 млрд індивідуальних взаємодій більш ніж з 3 млн співробітників.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також