08 квітня 2021

Прибутки Samsung від продажів смартфонів і телевізорів зросли майже удвічі

Прибутки Samsung від продажів смартфонів і телевізорів зросли майже удвічі
1582

Samsung очікує на 44% більше прибутку з першого кварталу. Корейська компанія продала особливо більше смартфонів та телевізорів, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail Detail.

За попередніми результатами, Samsung Electronics повідомляє, що її прибуток збільшився на 44 відсотки за перший квартал. Ці цифри цілком відповідають прогнозам. Південнокорейський технологічний гігант прогнозує операційний прибуток у розмірі 9,3 трлн вон (близько 7 млрд євро) на період з січня по березень, що за даними Reuters, також відповідає середнім прогнозам аналітиків.

Зокрема, продажі смартфонів зросли. Після запуску нового Galaxy S21 продажі подвоїлися в порівнянні з попередньою моделлю, випущеною в січні. За перші шість тижнів запуску S21 підрозділ смартфонів зміг зафіксувати майже на один трильйон валового прибутку більше порівняно із запуском попередньої моделі. Той факт, що нова модель дешевша за попередню приблизно на 200 доларів, схоже, є головним чинникм таких продажів.

Samsung також змогла подвоїти прибуток на телевізорах та побутовій техніці. Загалом виробник очікує на 17 відсотків більше товарообігу порівняно з аналогічним періодом роком раніше. Постраждав лише підрозділ мікросхем - прибуток, ймовірно, впав на 20 відсотків - через збільшення виробничих витрат та бурю на ключовій фабриці в Техасі, що призвело до припинення роботи на певний період.

Тим не менше, аналітики очікують, що чіпи подорожчають, оскільки дефіцит вже не за горами, тоді як світовий попит продовжує зростати, що збільшить прибуток Samsung. Перспективи на ринку смартфонів також хороші, оскільки конкурент та односелець LG Electronics кидає рушник і зупиняє виробництво смартфонів.

Читайте також: Глава Samsung засуджений до 2,5 років в'язниці за дачу хабара

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також