14 травня 2021

У Південній Кореї з'явилися авіарейси без пункту призначення для покупок у Duty Free

У Південній Кореї з
1362

Магазин безмитної торгівлі Lotte Duty Free з Південної Кореї запропонував покупцям безкоштовний рейс «в нікуди», який вилетів з аеропорту Інчхон, пролетів над одним з японських островів і повернувся в той же аеропорт. Це дозволило 130 пасажирам зробити покупки в Duty Free, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Lotte планує запустити у травні ще п'ять подібних рейсів. Hotel Shilla, другий за величиною оператор Duty Free в Південній Кореї після Lotte, запропонував 114 місць на двох рейсах 23 і 30 травня для клієнтів, які з початку травня витратили в магазинах Hotel Shilla понад $ 550. Сім південнокорейських перевізників вже перевезли на подібних рейсах близько 8 тисяч пасажирів.

Рейси без пункту призначення є спробою операторів Duty Free збільшити продажі, які знизилися через скасування міжнародних перельотів. За даними Міжнародної організації цивільної авіації, потік пасажирів знизився з 4,5 млрд чоловік у 2019 році до 1,8 млрд чоловік минулого року.

До пандемії COVID-19 обсяг ринку у 2019 році склав $ 85 млрд, до 2027 року він мав досягти $ 139 млрд. Так, річна виручка швейцарського безмитного гіганта Dufry AG, який управляє торговими точками по всьому світу, впала на 71%. Паризька компанія Lagardere Travel Retail втратила 56% виручки, яка склала $ 414 млн.

У Китаї ситуація інша. У 2011 році острів Хайнань дозволив внутрішнім туристам робити покупки в магазинах Duty Free. Минулого року це дозволило удвічі збільшити продажі безмитних товарів, до $ 4,3 млрд. Тепер на острів щодня доставляють товари з Сінгапуру, а в другій половині року свої магазини на Хайнані відкриє японський рітейлер Laox Co.

Читайте також: Основатель Duty Free потратил все свое состояние на благотворительность

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також