10 червня 2021

Американський рітейл відновлюється з рекордною швидкістю

Американський рітейл відновлюється з рекордною швидкістю
1273

Згідно з прогнозами Національної федерації роздрібної торгівлі, ринок очікує стрімке зростання, якого «в країні не бачили з 1984 року», повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Хоча початкові прогнози відновлення ринку і були вельми обережними, прагнення покупців знову відвідувати магазини дозволяє висловити припущення, що все відбудеться куди швидше. Оцінюючи те, що відбувається, експерти з NRF значно поліпшили прогнози, заявивши, що ринок буде не просто відновлюватися, але робити це швидко. Більше того, висловлюється припущення, що останній раз такі темпи зростання спостерігалися ще в 1984 році.

Очікується, що у 2021 році роздрібні продажі зростуть на 10,5-13,5% і складуть від 4,44 до 4,56 трильйонів доларів. Для порівняння: загальний обсяг роздрібних продажів у 2020 році склав 4,02 трильйона доларів, а в 2019 році - 3,76 трильйона. Раніше NRF робила куди більш скромні прогнози зростання - близько 6,5-8,2% або 4,33 трильйона доларів.

Федерація також поліпшила прогноз зростання річного ВВП приблизно до 7%, що помітно краще 4,4-5%, які очікувалися раніше. Заявлено, що в цьому фінансовому кварталі обсяг виробництва повернеться до рівня, який  передував пандемії.

За словами головного економіста NRF Джека Кляйнхенза, багато в чому це відбулося завдяки державним стимулам, які підігріли інтерес споживачів до здійснення покупок. Втомлені від нескінченного сидіння в чотирьох стінах, люди охочіше тепер відвідують магазини і роблять покупки.

Прогнозам NRF вторять і великі роздрібні рітейлери, включаючи Walmart, Levi's і Macy's, які оголосили нещодавно про успіхи в першому кварталі і також підвищили прогнози на рік. При цьому, на їхню думку, мова йде не про короткочасний сплеск інтересу з боку споживачів, а саме про нову тенденцію.

Втім, незважаючи на райдужні прогнози, галузь роздрібної торгівлі в країні як і раніше зіштовхується з проблемами, включаючи інфляцію, завантаженість портів і брак робочих рук. За даними Міністерства торгівлі, зростання роздрібних продажів у США призупинилося у квітні після стрибка на 10,7% у березні. Дані за травень поки не оголошені.

Читайте також: Levi's: наслідки пандемії стимулюють продажі бренду

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також