Засновник Beyond Meat виступив за введення податку на м'ясо
Засновник американської компанії Beyond Meat, найбільшого виробника замінників м'яса на рослинній основі, виступив за введення податку на м'ясо тварин. Ітан Браун вважає, що введення податку дозволить вирішити низку проблем, пов'язаних зі зростаючим споживанням м'яса, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ВВС.
«Я думаю, що оподатковувати те, чого ми хочемо отримати більше, і не обкладати податком те, чого ми хочемо отримати менше ... така схема оподаткування мені цікава. Але я маю залишити іншим можливість пропрацювати деталі», - прокоментував Браун.
За його словами, вже зараз споживачі поступово переходять до скорочення споживання тваринного м'яса. На сьогоднішній день вартість рослинного м'яса досить велика для багатьох споживачів, але з часом продукти Beyond Meat й інших виробників будуть поступово ставати доступнішими.
Beyond Meat використовує у своєму виробництві горох, боби і сою, а також буряковий сік в якості барвника й інші рослинні інгредієнти. Популярність продукції в останні роки швидко зростає. Компанія постачає рослинне м'ясо у великі торгові мережі та підприємства громадського харчування, зокрема в McDonald's, KFC і Pizza Hut.
За словами Брауна, введення податку на м'ясо тварин дозволило б знизити вартість і зробити продукцію рослинного походження більш доступною. Разом з тим, критики нової ініціативи сходяться на думці, що подібний податок зробить негативний вплив на ринок і підвищить вартість життя. Останнім часом м'ясо тварин дорожчає, а рослинне "нем’ясо" поступово дешевшає і розрив скорочується. Продажі м'яса тварин по всьому світу в 2020 році оцінювалися в 1,4 трлн доларів з подальшою перспективою росту. Вартість компанії Beyond Meat сьогодні становить близько 7,8 млрд доларів.
Читайте також: Impossible Foods виводить на ринок рослинну курятину
По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: > Новости за рубежем
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар