06 травня 2022

Заводи-виробники української горілки «Хортиця» на росії перейшли до нового власника

Заводи-виробники української горілки «Хортиця» на росії перейшли до нового власника
1538

Заводи «русский север» і «Джерельце», що випускають на росії горілку «Хортиця», «Мороша», «Первак», а також дистриб’ютор ТД «Мегаполіс» перейшли до Олександра Беспалова, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retailer. Раніше заводи належали кіпрським Oxford AMG-77 Ltd та MSD Marketing System Distribution Ltd.

Ці заводи випускають горілку з портфеля холдингу Global Spirits українського бізнесмена Євгена Черняка. Учасники ринку пов'язували російські заводи із самим Черняком, однак у Global Spirits заперечували, що бізнесмен ними володіє.

"русский север" не входить у холдинг, а бренди завод розливає за ліцензією, раніше стверджував представник компанії. У звітності ТД «Мегаполіс» за 2020 рік бенефіціаром компанії є громадянин України Олександр Борисович Черняк, якого у ЗМІ називали батьком Євгена Черняка.

У компанії також підтвердили факт угоди та зазначили, що договори на використання товарних знаків Global Spirits розриваються.

Наразі невідомо, під якими брендами тепер розливатиметься продукція. При цьому у квітні «Джерельце і К» подав заявки на реєстрацію товарних знаків «Шустовъ», «Первакъ», «Мороша лесная».

Global Spirits входить до топ-5 найбільших виробників горілки на росії за обсягом відвантажень у 2021 році - 7,1 млн дал. «Хортиця» минулого року була лідером російського горілчаного ринку з часткою 5,3%, друге місце посідала «Мороша» з 4,4%, третє – «Беленькая» з 4%.

Експерти стверджують, що зміна власників компаній "русский север", "Джерельце і К" і ТД "Мегаполіс" могла бути необхідною для "видимого відчуження" активів на росії. Таким чином угода має формальний характер, а підприємства й надалі контролюватиме Черняк.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також