22 лютого 2024

Tesla втратила статус найдорожчого автовиробника у світі

Tesla втратила статус найдорожчого автовиробника у світі
339

Американська компанія Tesla втратила статус найдорожчого автовиробника у світі. Її ціна за рік впала на 12%, до $58,3 млрд. Першу сходинку рейтингу зайняв німецький Mercedes-Benz, вартість якого зросла на 1%, до $59,4 млрд. Список найдорожчих автовиробників за 2024 рік склало аналітичне агентство Brand Finance, повідомляє TradeMaster.UA.

Причина погіршення позицій Tesla – скандали навколо засновника та голови компанії Ілона Маска. Вони вплинули на репутацію та вартість бренду.

У Brand Finance зазначили, що зниження вартості Tesla стає помітним на тлі того, що автомобільна промисловість дедалі більше орієнтується на електромобілі. Але сила бренду компанії зберігається. Вирішальне значення нею матиме стійко високий рівень обізнаності споживачів. Це дозволить Tesla зберегти конкурентоспроможність.

На третьому рядку рейтингу Toyota вартістю $52,7 млрд. Замикають топ-5 Porsche ($43,1 млрд) та BMW ($41 млрд). Також до десятки увійшли Volkswagen ($33,8 млрд), Honda ($26 млрд), Hyundai ($22,9 млрд), Ford ($20,9 млрд) та Audi ($14,4 млрд).

Читайте також: Tesla відкличе майже всі електромобілі в США через проблеми зі шрифтами

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також