Сінгапур інвестує $15 млн у перетворення неїстівних відходів на сучасну їжу
Сінгапурська Національна дослідницька фундація (NRF) оголосила про інвестицію у розмірі $14,8 млн у створення Центру прецизійної ферментації та сталого розвитку (PreFerS). Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Newfood Media.
Центр зосередиться на передових технологіях мікробного клітинного інжинірингу для створення “безпечної, поживної та апетитної” їжі.
Проект фінансується NRF і буде реалізований Іллінойським дослідницьким центром, який розгорне об’єкт для прецизійної ферментації на базі університетського кампусу у Сінгапурі.
У центрі PreFerS команда дослідників планує використовувати передові методи ферментації для перетворення цукрів і неїстівних частин рослин на цільові, поживні молекули, такі як альтернативні білки, корисні ліпіди та вітаміни. Це дозволить масштабувати виробництво від лабораторного до пілотного рівня.
Ключовими напрямками досліджень буде покращення інструментарію для максимально ефективного виробництва цільових харчових продуктів і мінімізації побічних продуктів, а також зосередження на масштабуванні ферментаційних процесів у економічно вигідний та екологічний спосіб.
Директор Інституту сталого розвитку, енергетики та навколишнього середовища, який підтримує реалізацію проєкту, Мадху Кханна, також зазначає, що робота нової дослідницької команди сприятиме досягненню мети Сінгапуру – виробляти 30% від національних харчових потреб локально до 2030 року.
Дослідники працюватимуть над виробництвом макронутрієнтів, таких як білки та ліпіди, а також над розв’язанням проблеми дефіциту мікронутрієнтів, відомої як “прихований голод”.
Мікробна ферментація також може бути використана для виробництва альтернатив м’яса.
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: > Новости за рубежем
Теги: новини виробників, інновації в бізнесі, виробництво харчових продуктів
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар