20 квітня 2023

Мультимодальні перевезення — апгрейд української логістики

Мультимодальні перевезення — апгрейд української логістики

2483

Перевезення вантажів не тільки у час війни, але і в мирний час – це складний та відповідальний процес. В цій статті ми розглянемо виклики, з якими стикаються українські перевізники, а головне – як за допомогою мультимодальних перевезень перетворити труднощі часу на переваги для компанії. Своїм досвідом діляться логісти компанії SYNEX Logistics, яка є провідним оператором мультимодальних перевезень.

Як війна вплинула на логістику в Україні?

Закриття основних портів України суттєво ускладнило та подорожчало контейнерну логістику в країні. Особливо це стало відчутним в імпортних операціях, де контейнери, що спочатку фрахтувалися, наприклад, в ОМТП, були перенаправлені в європейські порти, такі як Constanta (Румунія), Istanbul (Туреччина), Gdansk (Польща).

Експорт також став вимагати більше зусиль, оскільки вартість логістики та терміни доставки стали головними критеріями конкурентоспроможності товару на міжнародних ринках.

В результаті, українські транспортні компанії стали активно освоювати роботу та реалії європейських портів, щоб забезпечити функціонування свого бізнесу в умовах війни. 

“Простій контейнерів у портах щодня призводив до значних витрат на логістику для клієнтів. Однак, з поступовою адаптацією, почали освоюватися альтернативні варіанти портів прибуття. Часто складалася ситуація, коли контейнер, доставлений до порту Gdansk, не влаштовував клієнта з точки зору обробки, якості складу, швидкості оформлення T1. Тоді ми пропонували йому альтернативний вибір, наприклад, порт Hamburg”, – зазначає Антон Лошкарьов.

Мультимодальні перевезення: нові можливості

Звичайно, до повномасштабного вторгнення логістика була простішою, швидшою, дешевшою. Однак, нові реалії надали компаніям і нові переваги: швидку адаптивність до ситуацій, більшу інтеграцію у світову логістику, отримання нових зв'язків та партнерів. 

Організація комплексу ланцюгів поставок вантажів з будь-якої частини світу з використанням кількох видів транспорту тепер не здається таким складним і, навпаки, відкриває можливості "жонглювання" альтернативами для більшої економічної вигоди. Звичайно, все це можливо за наявності досвідченого відділу мультимодальних перевезень або надійного логістичного оператора.

На що звертати увагу при виборі оператора з мультимодальних перевезень?

На українському ринку є чимало пропозицій щодо послуг транспортних перевезень. Однак, міжнародні перевезення вантажів із залученням різних видів транспорту вимагають найвищого рівня компетенцій. 

Спеціалісти SYNEX Logistics рекомендують звертати увагу на наявність у компанії великого переліку транспортних підрядників, кейсів мультимодальних перевезень, відомих компаній-клієнтів у портфоліо. Також Антон Лошкарьов додає, що "клієнту завжди необхідно враховувати наявність та суму застрахованої відповідальності Експедитора та зіставляти її з вартістю вантажу, що перевозиться".

SYNEX Logistics використовує високотехнологічні рішення та має велику мережу партнерів по всьому світу, що дозволяє забезпечувати ефективну та надійну доставку вантажів в різні країни світу. Компанія має «Страхування відповідальності експедитора»:

- на суму 4 000 000 грн в Україні.

- на суму 10 000 000 CZK в ЄС.

Зараз SYNEX Logistics має великий досвід роботи з європейськими портами, тому клієнти отримують пропозицію, що максимально підходить під завдання та бюджет. 

Так, при виборі альтернативного порту враховуються такі фактори, як:

- загальний транзитний час, 

- вага, 

- упаковка, 

- вартість вантажу, 

- регламент, 

- якість перетарки та звітності.

Безумовно, вирішальним фактором також залишається вартість логістики до фінального пункту призначення. Таким чином, кожне замовлення – це особливий кейс, під який ретельно підбирається маршрут та види транспорту. У результаті, виходить вигідне та швидке для клієнта мультимодальне рішення. 

Рекомендуємо до перегляду: Кейс мультимодального перевезення негабаритного вантажу

Бажаєте обговорити завдання з міжнародних перевезень? – 

Звертайтесь до фахівців відділу SYNEX Logistics: 

multimodal@synex.com.ua

+38099 379 97 28

SYNEX LOGISTICS. Always around

 

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*