28 квітня 2022

Кінотеатри на росії опинилися на межі колапсу

Кінотеатри на росії опинилися на межі колапсу
1008

Російські кінотеатри опинилися на межі закриття через «критичний недолік репертуару» після виходу з ринку рф американських кіностудій. В Асоціації власників кінотеатрів просять про підтримку галузі з боку держави, попереджаючи про масові закриття вже влітку 2022 року. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

«Події лютого та березня 2022 року драматичним чином змінили індустрію російського кінопрокату. Падіння показників березня 2022 до березня 2021 року склало 44% за зборами та 49% за глядачами, а до березня 2019 року – 54% та 59% відповідно», - йдеться у зверненні асоціації.

У період з 5 по 18 квітня 2022 року на росії зачинилися сумарно 364 кінозали. Зазначається, що в найближчі два місяці через нестачу репертуару та зниження виручки більш ніж на 80% може бути закрито понад 50% усіх кінозалів у цій країні.

В асоціації повідомили, що наразі ведеться робота з кіностудіями з Азії, Латинської та Південної Америки, а також випущені в повторний прокат класичні російські та радянські картини, проте всі ці заходи не здатні компенсувати понад 10% втраченої кінотеатрами виручки через заборону прокату західних фільмів.

За підсумками 2021 голлівудські картини приносили російським кінотеатрам близько 70% виручки.

«На жаль, ми також розуміємо, що рішення щодо порятунку кінопоказу необхідно приймати протягом найближчих 30 днів. Інакше, до кінця літа, рятувати вже не буде кого, і ми позбудемося галузі», - прокоментували в асоціації.

Читайте також: На росії виник дефіцит паперу для етикеток

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також