01 квітня 2021

Колишній універмаг Macy's перетворили на школу

Колишній універмаг Macy
1265

Влітку 2020 року, під час ремонту школи Downtown Burlington High School в місті Берлінгтон, штат Вермонт, будівельниками були виявлені токсичні промислові відходи, в результаті чого було прийнято рішення закрити цей навчальний заклад. Учні були переведені на віддалене навчання, що за часів пандемії не викликало особливих питань. Але весь цей час керівництво школи підшукувати нову будівлю, досить простору і відповідну для того, щоб використовувати його в освітніх цілях. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

Результат пошуків виявився несподіваним - вирішено було задіяти колишній універмаг Macy's, який закрився ще у 2018 році. Архітектори, які оглянули будівлю, винесли вердикт, що дане торгове приміщення цілком можна переобладнати під школу. Проект модернізації зайняв кілька місяців і зажадав 3,5 мільйона доларів. Згідно Associated Press, він був здійснений за підтримки держави.

При перебудові приміщень було збережено багато початкових деталей інтер'єру універмагу – зокрема, білу кахельну підлогу, килимове покриття, ескалатори, а також вивіски Calvin Klein, Michael Kors і Levi's. Тепер в колишньому посудному відділі розташовується бібліотека, а спортивний зал (його поки не добудували) розмістився в колишньому складі. Торгові приміщення перекрили перегородками, перетворивши їх на класи.

Вийшло не ідеально, все ж будівля була спочатку задумана як універмаг і ніяк не призначалася для школи. Наприклад, учні скаржаться на гучність, адже легкі перекриття не забезпечують належної звукоізоляції. Та й відсутність вікон не додає комфорту.

Але в цілому всі задоволені. Багатьом школярам подобається незвичайність обстановки, адже колись вони відвідували цей будинок для здійснення покупок. І в цілому все раді тому, що можна більше не сидіти вдома, а почати знову спілкуватися з друзями. Нехай навіть і присутні певні обмеження, викликані пандемією.

Будівля універмагу було орендовано на 3,5 року. Влада сподівається, що після закінчення цього терміну питання з безпекою старої справжньої школи буде вирішене і можна буде повернутися до занять в спочатку призначених для цього приміщеннях.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також