09 квітня 2021

McDonald's закриє більшість ресторанів у магазинах Walmart через перехід клієнтів на онлайн-покупки

McDonald
1552

McDonald's до літа 2021 року буде змушений закрити більшість ресторанів у магазинах американського рітейлера Walmart на тлі пандемії і переходу клієнтів на онлайн-покупки, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Наразі в магазинах Walmart працюють близько 500 ресторанів, однак найближчим часом їх число зменшитися до 150, розповіли представники рітейлера. За останній рік McDonald's закривав свої точки двічі та прискорив програму через коронавируса.

При цьому на піку партнерства в магазинах було близько 1000 ресторанів, а у свій час мережа відкривала точки на ексклюзивних умовах.

Серед причин скорочення майже 30-річного партнерства (з 1994 року) експерти виділяють перехід клієнтів до онлайн-покупок і залежність McDonald's від вікон видачі замовлень. Джерела пояснили, що ресторани мережі всередині магазинів Walmart зазвичай менш прибуткові, в тому числі через відсутність поруч проїжджої частини.

Крім того, останніми роками ресторани McDonald's у магазинах Walmart виглядали застарілими, а рітейлер не давав гроші на їхню реконструкцію. У результаті деякі франчайзі розривали угоди, а інші провели реконструкцію в обмін на зниження орендної плати.

У 2021 році свої точки у Walmart через зниження відвідуваності також планують закрити франчайзі Subway.

Читайте також: McDonald's повністю відмовилась від барвників і ароматизаторів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також