10 червня 2021

Екологічний посуд в Європі виявився токсичним

Екологічний посуд в Європі виявився токсичним
1262

Результати досліджень чотирьох європейських споживчих організацій з Франції, Італії, Іспанії та Данії свідчать про те, що в альтернативі пластиковому посуді містяться потенційно небезпечні для здоров'я людини хімічні речовини, здатні мігрувати в їжу. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на NewRetail.

Всього для досліджень були відібрані 57 предметів: 39 чашок/тарілок і 18 трубочок, виготовлених на основі сировини з бамбука, пальмового листя, цукрової тростини або паперу. 30 зразків містили в собі високу кількість токсичних елементів. Йдеться про поліфторалкільні і перфторалкільні сполуки (ПФАС), хлорпропанол і пестициди.

ПФАС - група з майже 5 000 сполук з дуже міцним хімічним зв'язком, що робить їх практично непорушними. У посуд ПФАС, швидше за все, додавали цілеспрямовано, оскільки ці хімічні речовини мають жировідштовхуючі властивості (або вони мігрували з друкарської фарби на упаковці).

Допустимий рівень ПФАС був перевищений у 27 предметах посуду. За контрольні значення були взяті чинні нормативи Данії, оскільки ця країна першою ввела нормативи по їх змісту.

ПФАС можуть накопичуватися в організмі і бути пов'язані із захворюваннями щитовидної залози, спровокувати гіпертонію, рак яєчок і нирок.

Хлорпропанол - небезпечний канцероген, здатний негативно впливати на чоловічу фертильність. Допустимі значення (за нормативами Данії) перевищені в 11 зразках.

Пестициди виявлені в 11 предметах. Зокрема, це інсектициди, гербіцид, біфетрін, гліфосат тощо. По всій видимості, ними обробляли рослини, які пізніше стали матеріалами для посуду.

У 15 предметах не виявлено ні ПФАС, ні хлорпропанола, ні пестицидів. Це означає, що при належному контролі екопосуда дійсно може бути, як мінімум, безпечною для контакту з їжею.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також