25 червня 2021

Carrefour розглядає питання виходу з Польщі та Тайваню

Carrefour розглядає питання виходу з Польщі та Тайваню
1363

Торгівельна мережа Carrefour перебуває в процесі критичного перегляду своїх міжнародних операцій. За повідомленнями французьких ЗМІ, продаж польських та тайванських активів неминучий, але рітейлер називає повідомлення передчасними. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

За даними французького ділового журналу Challenges, топ-менеджер Олександр Бомпард вже кілька місяців працює над продажем підрозділів у Польщі та на Тайвані. Кажуть, що роздрібний торговець залучив KPMG для цього проекту. Конкретною причиною є нещодавній інтерес канадської групи Couche-Tard: це, мабуть, спонукало генерального директора критично поглянути на всю міжнародну діяльність мережі супермаркетів. Продаж двох дочірніх компаній може дати 1,5 мільярда євро.

Крім того, Carrefour також розглядає питання продажу своїх операцій в Італії та Аргентині, двох ринках, де роздрібний торговець не зміг досягти критичної маси, необхідної для того, щоб стати справді прибутковим. На роздробленому італійському ринку Carrefour є лише одним із багатьох гравців, і сильно постраждав від кризи. Зосереджуючись на основних європейських ринках та Бразилії, рітейлер може використовувати свої фінансові ресурси більш цілеспрямовано для досягнення прибуткового зростання, вважають спостерігачі.

І це необхідно. Протягом багатьох років інвестори були незадоволені відміченими акціями Carrefour. Мережа працює набагато гірше, ніж більшість її конкурентів.

У Carrefour підтверджують, що група дійсно "розмірковує про критичну масу своїх міжнародних дочірніх компаній і про можливу майбутню консолідацію, альянси або продажі. Це стратегічне відображення є лише початком, і Carrefour заперечує, що приймав рішення про продаж активів". Коротше кажучи: щось точно відбувається, і стаття в Challenges застала рітейлера зненацька.

Читайте також: Carrefour Polska зменшує кількість пластику у пляшках з водою Private Label

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також