05 серпня 2021

Amazon заплатить покупцям у магазинах $ 10 за відбитки долонь

Amazon заплатить покупцям у магазинах $ 10 за відбитки долонь
1237

Найбільший у світі онлайн-рітейлер Amazon збирає біометрії клієнтів в обмін на невелику винагороду. Отримані дані компанія, швидше за все, буде використовувати для таргетованої реклами, складання індивідуальних рекомендацій та інших цілей. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ESMMagazine.

Компанія Amazon буде видавати користувачам в США купони на $ 10 за відбитки долонь. Щоб здати біометрію, покупцям потрібно відвідати один з офлайн-магазинів компанії, оснащених спеціальним сканером Amazon One, зробити знімок долонь і зареєструвати ці дані у своєму обліковому записі в Amazon.

Компанія представила сканери Amazon One, за допомогою яких покупці можуть оплачувати товари, зробивши відбиток долоні, у вересні 2020 року. Тоді вони з'явилися в деяких магазинах Amazon Go, де немає касирів. Зараз пристрої є в магазинах в Нью-Йорку, Нью-Джерсі, Меріленді та Техасі, а також у точках мережі книжкових Amazon Books і універмазі Amazon 4-Star. У квітні 2021 року компанія почала встановлювати сканери у своїх магазинах Whole Foods.

В Amazon заявили, що обладнання для сканування фіксує «найдрібніші характеристики долонь», починаючи з поверхні і закінчуючи підшкірними особливостями, такими як візерунки вен. У компанії відзначили, що біометричні дані будуть зберігатися необмежений час, навіть якщо клієнти не будуть здійснювати покупки понад двох років. При цьому користувачі, якщо захочуть, зможуть в будь-який момент видалити ці дані їх свого профілю.

Про розробку Amazon системи оплати товарів жестами стало відомо восени 2019 го. Компанія планувала пов`язати біометричні дані клієнтів з їхніми акаунтами та платіжними даними, щоб він могли розплачуватися за товари за допомогою жестів. Нова система оплати повинна була отримати назву Orville.

Читайте також: Нейромережа за допомогою розумних камер почала стежити за роботою водіїв Amazon і визначати їх зарплату

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також