23 листопада 2020

БН-Груп: Якими навичками має володіти сучасний менеджер з логістики

БН-Груп: Якими навичками має володіти сучасний менеджер з логістики

4148

Багато компаній користується послугами перевезення товарів у повсякденній роботі. Останнім часом в усьому світі спостерігається стрімке зростання логістичної галузі, але для того, щоб діяльність логістичних операторів була ефективною, їм потрібно винаймати відповідно кваліфікований персонал.

Транспортно-експедиційна компанія БН-Груп вже багато років займає лідерські позиції на вітчизняному логістичному ринку, пропонуючи послуги не лише на території України але 95% всіх вантажоперевезень, що виконуються за кордоном. Одним із чинників успішної діяльності перевізника є гарний колектив, що складається з висококваліфікованих спеціалістів.

Директор транспортно-експедиційної компанії БН-Груп Тарас Ногаль розповідає, які ключові навички фахівців з логістики наразі користуються найбільшим попитом.

- Перед тим, як обирати логістичного партнера, замовнику було б добре знати, що персонал експедиторської компанії відповідає відповідним стандартам. Які наразі сучасні вимоги до менеджера з логістики?

- Так, вимоги до персоналу в нашій галузі постійно підвищуються, і гарний фахівець має бути компетентним у кількох напрямках. По-перше, він повинен мати високий рівень компетенції у вирішенні всіх форм логістичних завдань, приділяючи увагу деталям і забезпечуючи чіткість всіх каналів зв'язку та дотримання термінів. Зведення до мінімуму ефекту ризику сприяє підвищенню продуктивності і витрат; тому співробітник, здатний працювати разом з клієнтами, підприємствами та юридичними групами, є дуже цінним активом і може заощадити час, гроші і підвищити продуктивність.

Жодна організація не хоче загрузнути в повільних робочих процесах, які негативно впливають на продуктивність. Персонал, здатний вдосконалити процеси, - це, по суті, люди, які володіють цінними здібностями визначати способи оптимізації. Це може включати мінімізацію витрат, використання виробничих потужностей і підвищення якості. Такі люди мають вирішальне значення для компанії та відіграють важливу роль в будь-який логістичної операції, забезпечуючи ефективне управління логістикою.

Можливість запропонувати комплексне рішення для транспортного моделювання - це компетенція, яка залишається в основі будь-якого логістичного бізнесу. Тому було б розумно зміцнити свій бізнес за допомогою фахівця в цій галузі. Транспортне моделювання - це ефективне планування маршрутів. Воно включає оцінку існуючих умов, які зазвичай очікуються, поряд з більш детальним дослідженням майбутніх прогнозів. Логістичним компаніям потрібні розумні люди, які можуть використовувати математичний підхід до логістичних маршрутів, щоб поїздки були максимально рентабельними; наприклад, коли вантажівка робить 50 зупинок, чи можна заощадити на паливі, часу і робочій силі?

Також від логістичної компанії очікується, що її команда з управління складом буде вміло використовувати різні варіанти компоновки для оптимізації робочих процесів, дозволяючи розробляти складські процеси і стандартні робочі процедури. Вони мають досліджувати поліпшення існуючої складської інфраструктури, системної інтеграції і проектування процесів відповідно до вимог ланцюжка поставок і логістичної стратегії. Крім того, професіонали в цій області обробляють макети проектування в САПР і допомагають у перемовинах з постачальниками. Склад, розрахований на використання найбільш ефективних способів роботи, має першорядне значення для підвищення довгострокових цілей продуктивності.

Останнім часом автоматизація стрімко увійшла до логістичних процесів. Наприклад, величезну роль стали відігравати системи управління складом (WMS) - програмні засоби, які підтримують повсякденні логістичні операції. Щоб найкращим чином управляти своїми процесами, переконайтеся, що хтось із вашої команди володіє найважливішими ноу-хау WMS. У міру того як роздрібна торгівля все більше відходить від фізичних магазинів до моделі з переважанням цифрових технологій, потреба в більш ефективних WMS-системах зростає швидкими темпами. Ті, хто зможе визначити і впровадити найбільш ефективні інструменти для свого бізнесу, завжди будуть на крок попереду.

Й нарешті, робота в команді - це фундаментальний навик, що лежить в основі логістики. Співпраця і спілкування всередині команди в різних бізнес-відділах забезпечують найбільш ефективне і дієве виконання проектів. Командна робота в сфері логістики залишається важливим навиком для кожного професіонала. У той час, коли швидкість і якість мають вирішальне значення, вміння працювати в команді є основоположним чинником успіху в будь-якій області бізнесу.

- Напевне, в БН-Груп колектив відповідає всім цим навичкам. Але такі цінні співробітники, мабуть є ласим шматочком для компаній-конкурентів. Як у вас йдуть справи з відтоком кадрів?

- У нас немає такого питання як відтік кадрів. Ми забезпечуємо всі умови для комфортної роботи, тому атмосфера всередині колективу злагоджена й дружня.

- Чи всі ваші співробітники працюють у штаті? Яким чином вам вдається вирішити будь-які питання клієнтів – ви навчаєте, відправляєте на тренінги своїх працівників чи, можливо, винаймаєте вже готових фахівців?

- Так, всі наші працівники офіційно оформлені. Ми постійно проводимо навчання, підвищення професійного рівня, тренінги. Також обмінюємося досвідом з нашими закордонними партнерами.

- Чи є різниця між спеціалістами БН-Груп і закордонних компаній?

- Усі наші працівники - це висококваліфіковані експедитори у сфері міжнародної логістики. Вони вільно володіють англійською, німецькою, польською, чеською мовами, що дає змогу бути на одному рівні з компаніями інших країн за відсутності мовного бар’єру. Саме володіння іноземними мовами є одним з ключових факторів у підборі персоналу. Щоденна комунікація по різного роду питанням з нашими іноземними клієнтами зобов’язує до спілкування зрозумілими для них мовами. Тому для нашої компанії яка займається міжнародними вантажними перевезеннями, мовний бар’єр – це недопустимий фактор.

- У чому цінність ваших співробітників і вашої компанії?

- Політика БН-Груп – це довіра наших клієнтів, запорука досягнення спільно поставлених цілей, задоволення всіх логістичних потреб наших клієнтів. В тому і полягає цінність наших працівників і компанії в цілому.

ТЗОВ "БН-ГРУП"

79041 Україна Львів,

вул. Героїв УПА 73,

корпус №4, а/с 11186.

Тел. +38 093-79-53-738

bn-group.com.ua

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*