04 квітня 2019

В магазинах Велмарт «відмінили» касирів - відтепер розплачуватись можна додатком Pick&go

В магазинах Велмарт «відмінили» касирів - відтепер розплачуватись можна додатком Pick&go

9635

Retail Group стала першим українським ритейлером, який запровадив систему самостійних оплат за допомогою мобільного додатка Pick&go. В магазинах “Велмарт” касир більше не потрібен - покупці можуть розплачуватись за допомогою QR-коду. Те саме обіцяють у магазинах “Велика Кишеня” вже на початку літа. Як впроваджувати такі інновації на українському ринку - ми розпитали безпосередньо у представників Retail Group.

Трохи історії

Ще у 2013 році Retail Group встановив каси самообслуговування у всій мережі своїх магазинів. На той момент це була серйозна інновація, а отже “лупати скалу” клієнтського досвіду було досить нелегко. Однак за шість років нововведення показало стабільний результат: наразі 15% покупців постійно обирають каси самообслуговування для оплати своїх товарів.

В Retail Group зазначають: “діджиталізація” клієнтського досвіду - процес, якого неможливо уникнути. Український покупець, так само, як і покупці західних магазинів, все більше спішить. Немає часу стояти у черзі, немає часу чекати, а отже - рітейлери мають реагувати на це. Якщо хочуть продовжити заробляти.

“Нині ми орієнтовані на достатньо диджитального, інтерактивного покупця, - говорять у  Retail Group. - Людину, якій цікаві впровадження та інновації, що дозволять швидко оплатити покупку і покинути магазин”.

 Як це працює

Все, що потрібно — завантажити мобільний додаток у смартфон, зареєструвати банківську картку в мобільному гаманці Masterpass та вирушати за покупками, скануючи штрихкоди товарів. На виході з торгового залу покупець самостійно проводить оплату в додатку — без черги та касира.

В додатку Pick&go відвідувачі магазину можуть контролювати вартість усієї покупки до оплати, редагувати список товарів, переглядати історію покупок, ознайомитися з акційними пропозиціями та швидко знайти найближчий магазин. У разі виникнення будь-яких запитань у процесі використання Pick&go завжди можна звернутися до консультанта в торговому залі. На даний момент додаток вже доступний для завантаження в Apple Store та Google Play.

Найближчі перспективи

Оскільки поки що Pick&go працює в тестовому режимі, наступні місяці будуть присвячені збору інформації та удосконалення функціоналу. В Retail Group підкреслюють: чим більше людей будуть користуватись додатком, тим швидше компанія зможе зібрати необхідну кількість даних для завершення бета-версії програми.

Окрім покращення клієнтського досвіду, в Retail Group планують також з часом оптимізувати внутрішні витрати на касирів та касове обладнання, що в результаті дозволить знизити ціни на товар.

І так буде всюди?

В Retail Group не розглядають Pick&go, як свій унікальний функціонал. В компанії зазначають: “Ми сподіваємось, що інші рітейлери почнуть тиражувати цю технологію по всій країні. В наступні роки вона має розповсюдитись по всій країні - серед рітейлерів, кав’ярень, ресторанів і так далі”.

Нагадаємо, що керівництво мережі “Червоний Маркет” говорило про такий продукт ще у 2018 році. Можливість виключити з ланцюга продажів касира дозволяє не тільки на “пришвидшити” роботу магазина, але й вирішити проблему з кадрами - в тих областях України, де знайти співробітників у постійний штат є проблемою.

Варто зазначити, що автоматизація роздрібних мереж - світовий тренд, який активно “розквітає” на Заході в найрізноманітніших формах і варіаціях. Магазини Amazon Go в США дають покупцям можливість брати товари з полиць, навіть не скануючи їх - чек формують дані з відеокамер, які уважно стежать за відвідувачами.

Тепер, коли тренд остаточно дістався до України, на вітчизняний рітейл чекають серйозні зміни - і почати їх варто вже сьогодні.

Читайте таже: Систему оплаты «Pick&Go» запустят в "Велмарт", "Велика кишеня" и "ВК Експресс"

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 


 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua 

Раздел: Ринки NonFood >

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*