22 липня 2021

Європейський рітейлер просуває закон про права людини для компаній

Європейський рітейлер просуває закон про права людини для компаній
1211

Голландська роздрібна компанія Ahold Delhaize, яка керує супермаркетами і підприємствами електронної комерції, виступила за впровадження закону, що зобов'язує компанії усувати порушення прав людини на всіх етапах виробничого ланцюжка, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на ESMMagazine.

На даний момент в Європі немає закону, що зобов'язує компанії і роботодавців захищати права людини. Проте, Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) вже сформулювала конкретні керівні принципи для компаній і їхніх співробітників.

Компанія Ahold Delhaize підтримала ініціативу ОЕСР. Група супермаркетів продає близько 200 000 різних продуктів по всьому світу, завжди будучи останньою ланкою у виробничому ланцюжку. Самостійно контролювати весь цей процес - величезне завдання.

«Перш за все, подібний закон значно знизить ризики можливих зловживань», - говорить Хьюго Бирнс, віце-президент з цілісності продуктів.

Наразі Ahold Delhaize дотримується правил ОЕСР, згідно з якими компанії спільно несуть відповідальність за будь-які проблеми у всьому виробничому ланцюжку.

«Нам би дуже сподобалося, якби керівні принципи ОЕСР були закріплені законодавчо. Щоб всі компанії брали участь. Зараз ми шукаємо вирішення проблем, у той час як деякі інші компанії нічого не роблять, це створює нерівність на ринку», - зазначив Бирнс.

Одна з ініціатив компанії - створити звіт про права людини. Потім у ході переговорів з постачальниками обговорити питання, на які звертають увагу у звіті, такі як права профспілок або права жінок. Крім того, Ahold Delhaize розробляє цілу низку правил, яким повинні відповідати продукти.

Читайте також: Рітейлери та виробники підписали Європейський кодекс стійкості харчових ланцюгів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости за рубежем

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також