02 вересня 2020

Транспортний сервіс Lading - настав час цифрової логістики

Транспортний сервіс Lading - настав час цифрової логістики

5290

18-19 червня 2020 року В2В Медіа-Група TradeMasterGroup провела традиційну щорічну конференцію «Всеукраїнський день логіста». Одним із спікерів виступив Андрій Федоренко, генеральний директор транспортного сервісу LADING, який розповів про недоліки чинних рішень з пошуку транспорту та показав, як цифрова платформа, що розроблена в його компанії, змогла усунути недоліки існуючих систем.

На початку вступу спікер навів факти про сучасний стан світового ринку цифрової логістики, яка все більше впливає на глобальну торгівлю.

Так, зростання популярності платформ електронної комерції, таких як Amazon, Alibaba і eBay, дозволило малим і середнім підприємствам вийти на ринок світової торгівлі без необхідності інвестувати у власні ланцюжки поставок. А за оцінками аналітиків, до 2025 року платформи В2В можуть створити додану вартість на суму 10 трильйонів доларів, тоді як цифрові платформи можуть взяти на себе більше 30% глобальної економіки - або близько 60 трильйонів доларів.

Глобальна конкуренція призвела і до перегляду ролі транспорту в торгівлі. Оскільки транспортні витрати не додають вартості товарів, а лише підвищують їх ціну, в умовах глобального ринку розгорнулася «війна за транспорт» - боротьба за конкурентність. Для багатьох компаній стало очевидним, що їхнім ключовим завданням має бути зменшення транспортних витрат. Тому цифрова транспортна логістика В2В стала як ніколи актуальною.

Андрій Федоренко навів недоліки існуючих на ринку платформних рішень. Серед головних: присутність неактуальної ( «інформаційне сміття») та відсутність повної й достовірної інформації, недостатній рівень безпеки для користувачів, застарілі процеси узгодження й оформлення заявок, відсутність єдиних стандартів і правил та висока вартість доступу.

Задля подолання цих проблем в LADING вирішили створити власне рішення - реальну біржу актуальних транспортних замовлень, яка дозволила б:

- організувати безпечне середовище для діяльності всіх сумлінних учасників транспортного ринку;

- забезпечити зручний онлайн сервіс відбору й автоматичного оформлення транспортної заявки.

У компанії виділили головні завдання цифрової логістики, серед яких: зменшення витрат і помилок за рахунок автоматизації процесів, які раніше виконувалися вручну; створення безпечної середи для діяльності всіх учасників транспортного ринку; підвищення швидкості обробки інформації, попри її складність й зростання обсягів; встановлення єдиних стандартів і правил перевезень.

У підсумку з'явилася біржа вантажів Lading.eu. Відмінними рисами платформи спікер назвав повну автоматизацію процесу створення й оформлення транспортної заявки, цілодобову роботу в режимі онлайн, конкурентне ринкове ціноутворення, безпеку для всіх учасників платформи, керовану діяльність персоналу, а також доступність і зручність користування.

Транспортна платформа нового покоління Lading.eu в режимі реального часу забезпечує публікацію актуальних замовлень на перевезення вантажу від перевірених замовників, включно з повною та достовірною інформацією про вантаж; інформує про це всіх верифікованих виконавців і автоматизує процес відбору й оформлення транспортної заявки.

Учасником біржі Lading може стати, з одного боку, будь-яке підприємство чи підприємець, які виступають замовниками послуг автомобільного вантажного транспорту, а з іншого - постачальники транспортних або транспортно-експедиційних послуг.

Транспортна платформа Lading орієнтована на роботу в сегменті В2В і здатна забезпечити виконання як регулярних замовлень на перевезення, так і умовно разових (періодичних) перевезень. Користувачі системи також можуть мати подвійний статус - якщо вони є замовниками транспортних послуг, але одночасно володіють транспортними засобами та хочуть ефективно використовувати їх.

Спікер підкреслив головні переваги системи Lading:

- Вигідність. Платформа орієнтована на результативне розміщення замовлень на перевезення - без будь-якої абонплати.

- Прямі розрахунки. Система не є фінансовим посередником - всі оплати замовник робить безпосередньо виконавцю транспортних послуг.

- Безпека. Власна служба безпеки Lading проводить офлайн верифікацію та цілодобовий моніторинг всіх учасників платформи.

У підсумку, користувачі Lading отримують економічний виграш за рахунок зменшення транспортних витрат замовників і підвищення доходів перевізників. Швидкість цифрової обробки інформації сприяє величезній економії часу і витрат на комунікацію й оформлення заявок. Істотним також є й зменшення загальних витрат за рахунок скорочення зайвих ланок у логістичному процесі.

Андрій Федоренко підкреслив актуальність розробки своєї компанії. Тільки-но з'явившись, система Lading.eu, одразу здобула величезну популярність - на сьогоднішній день на платформі зареєструвалося понад тисячу компаній, а загальний парк перевізників налічує десятки тисяч автомобілів.

Таким чином, компанії Lading вдалося створити реальну біржу актуальних транспортних замовлень, яка стала безпечним простором для діяльності всіх сумлінних учасників транспортного ринку.

https://lading.ua/

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*